gravid mor med søn
Gravid

Gravid for anden gang: 7 ting, der bare slet ikke er det samme i anden runde

23. august 2019
af Elisabeth Winkel
Foto: Panthermedia
Alle graviditeter er forskellige, men der bliver nok aldrig noget som første gang, hvor man stadig kun var to, der snart skulle blive til tre…. For når tre snart bliver til fire, har der altså sneget sig lidt mere praktisk virkelighed ind i billedet. Og meget mere kærlighed, selvfølgelig.

Måske nogle af jer, der går og ruger på nummer 2 kan genkende noget her?  

 

Første gang:

Ah…. det er bare SÅ godt virkelig at lytte til sin krop og få slappet godt af, virkelig mærke efter, hvad den har brug for lige nu. Jeg passer lige ekstra godt på mig selv i denne sårbare og lykkelige tid.

Anden gang:

HVOR ER MIN TID LIGE BLEVET AF? Mit yderst effektive kød-vækkeur (a.k.a. barn nummer 1) vækker mig konsekvent tidligt og så er det ellers bare at mosle derud af med tumling og tasker på vej mod børnehaven, videre til arbejde, hjem igen, aftensmad, vasketøj….og til sidst falder jeg omkuld som en virkelig træt og hævet rullesteg i sengen. Det er meget muligt, at kroppen har forsøgt at fortælle mig, at jeg skal slappe af – den blev nok overdøvet af Gurli Gris.

 

Første gang:

Jeg har det hersens målbillede, jeg vil bruge under fødslen, når det gør rigtig ondt: Min lille, nye familie lykkelig sammen i sengen i total symbiotisk ekstase.

Anden gang:

Målbilledet er erstattet af en snigende gru for, hvordan i himlens navn, vi får det hele til at hænge sammen med to børn. To! For hvordan ser det egentlig ud, når ikke bare 3 – men fire mennesker fx har omgangssyge på samme tid? Ikke godt forstiller jeg mig.

 

LÆS OGSÅ: Ekspert: Her er den ideelle alder mellem søskende

 

Første gang:

Barsel bliver bare skide hyggeligt. Jeg skal bare gå til babyrytmik, babysalmesang, babysvømning…Det er SÅ  vigtigt at stimulere den lilles sanser og udvikling.

Anden gang:

Tiden flyver og det er også HÅRDT arbejde at være på barsel, så når der er ro på, skal jeg bare ligge på sofaen med min baby på maven og sniffe nakke og nyde! Resten skal nok komme af sig selv.

 

Første gang:

Puha, jeg er da lidt ekstra følsom lige nu. Bliver vildt ked af det, hvis aftensmaden ikke består af det, jeg har lyst til fx. Jeg græd også over den der film i går.

Anden gang:

En sprængfarlig bombe består af: Én træt gravid mor med ondt i bagdelen efter en lang dag på kontoret, der kommer hjem og mest af alt trænger til at ligge ned og se ikke-intellektuelt-stimulerende tv, mens hun skovler slik indenbords + ét styks tumling, der vil lege med skraldebiler og bygge med klodser og bliver dæmonisk rasende, kaster sig skrigende på gulvet og råber til himlen over den ondskabsfulde uretfærdighed, der består i, at der denne aften er ris og ikke pasta på menuen. Bom.

 

Første gang:

Jeg har hørt, at man virkelig elsker sit barn. Det bliver spændende.

Anden gang:

Med mit første barn har menneskeheden som sådan peaket. Herfra kan det KUN gå en vej: nedad. Så hvordan skal det dog gå med den lille stakkel, der er på vej?

 

 

Første gang:

Hvor langt er du henne, spørger de? Jo, nu skal I høre: Jeg er 26 + 4 i morgen. Mit barn er på størrelse med en knoldselleri og ved du hvad: Smagsløgene er allerede færdigudviklede!

Anden gang:

Hvor langt jeg er henne? Øh…. 6-7 måneder? Og han er i hvert fald lang nok til at kunne presse sig op under mit ribben og træde på min blære… hvilken grøntsag passer det med?

 

LÆS OGSÅ: Du ved, du er vokset op i en større søskendeflok, når...

 

Første gang:

Jeg går til fødselsforberedelseskursus, hvor vi taler om vores forventninger til fødslen – og jeg er lidt (meget) nervøs for, hvordan det bliver at skulle føde. Hvad med smerterne? Sprækker jeg fra nakke til isse?

Anden gang:

Jeg er ikke nervøs for fødslen – kvindekroppen er et powerhouse! Nu er jeg sgu mere nervøs ved tanken om alt det arbejde, der følger efter…

 

 

 

Læs også