Tudkop
Gravid

Forældre advarer: Denne tudkop er farlig for dit barn!

25. februar 2016
af Anne Romanelli
En særlig type tudkop, der også sælges i Danmark, kan gøre dit barn sygt. Sådan lyder advarslen nu fra adskillige chokerede forældre på Facebook.

Har du købt en tudkop af mærket Tommee Tippee til dit barn? Så er det måske værd at holde ekstra øje med, om din tudkop egentlig er ordentlig ren – og om dit barns helbred måske skranter lidt mere, end det burde.

Facebook flyder nemlig i øjeblikket over med billeder af denne tudkop, efter at chokerede forældre har åbnet selve tuden (som ellers ikke lader sig åbne, medmindre man brækker den op) og har fundet store mængder mug, der efter sigende er stort set umuligt at fjerne igen.

Se også: Sådan renser du din tudkop og dine sutteflasker korrekt

Og mange af disse forældre beretter, at deres børn i lang tid har været mere syge end normalt – antageligt pga. muggen, som ikke er til at se, hvis man ikke brækker tuden helt op.

Eksempler på mug i Tommee Tippee-tudkop:

https://imgix.femina.dk/facebook_1_0.jpg
https://imgix.femina.dk/facebook_3.jpg
https://imgix.femina.dk/facebook_4.jpg

Tommee Tippee: Sådan undgår du mug i din tudkop

Firmaet bag Tommee Tippee i England har siden udsendt en pressemeddelelse, hvor man fortæller, at tudene er blevet grundigt testede, inden de røg på markedet, og at muggen kan skyldes, at man kommer ’ikke-anbefalede’ væsker i kopperne.

Med dette menes f.eks. fed modermælkserstatning, juice indeholdende frugtkød samt varme drikke, I stedet bør tudkoppen kun bruges til kolde og tynde væsker, der ikke i samme grad sætter sig fast i tuden.

Her kan du købe et smart tørrestativ til sutteflasker >>

https://imgix.femina.dk/sutteflaske_1.jpg

Tomme Tippee råder også forældre til ikke at lade tudkopperne stå i alt for længe, før man rengør dem efter brug, og man har i den forbindelse lagt en video frem med råd til netop rengøringen af tudkopperne. Se videoen her >>

Firmaet siger samtidig, at man også snart vil sælge gennemsigtige tude, så eventuel mug er nemmere at spotte.

Artiklen indeholder affiliatelink

Læs også