Er sutten altid i dit barns mund?

11. december 2008
af Niels Jørgensen
Foto: Colourbox
Hvordan får du lokket sutten ud af dit barns mund bare engang imellem?

Mens din baby er helt lille, kan sutten give tryghed og være med til at tilfredsstille det naturlige suttebehov. Men det er en god idé at forsøge at mindske afhængigheden. Så bliver det lettere helt at sige farvel til sutten, når den tid kommer.

Her får du fem tips til, hvordan du kan gøre afhængigheden mindre:
1. Mange babyer vil gerne have deres sut, når de keder sig. Det kan du forsøge at undgå ved at holde sutten uden for dit barns synsfelt, aflede babys opmærksomhed og holde det beskæftiget med leg eller anden aktivitet.
2. Når din baby forlanger sutten, så stil det et spørgsmål, syng en sang eller bed om et kys.
3. Lad være med at bruge sutten til at få din baby til at være stille. Hvis det græder, så se årsagen til dets opførsel i stedet for at række ud efter sutten.
4. Måske taler din baby med mumleord, når sutten er i munden eller får for vane bare at pege eller grynte, hvis det vil have noget. Forklar dit barn, at det må tage sutten ud af munden, hvis du skal forstå det. Jo mindre sutten bliver brugt, jo mere vil sproget også udvikle sig.
5. Det kan være en dårlig idé, at du lader dit barn sove med sut, fordi det ofte vil vække barnet, når sutten tabes i løbet af natten.

Kilde: The Parents Answer Book: From Birth Through Age Five, by the editors of Parents Magazine.

Læs også:
Babys første tænder
Av jeg vokser
Narresutter