Gravid

Er det en Patrick Jane eller en Kasper Juhl?

af Peter Sinding, Alive.dk 6. december 2010
Foto: Colourbox
Mange nyfødte har i 2010 fået navn efter en kendt figur fra forældrenes yndlings TV-serie.

Et af de helt store spørgsmål for nybagte forældre er, hvad deres lille guldklump skal hedde. Mange vælger, at opkalde afkommet efter et ældre familiemedlem, mens andre rådfører sig i bøger om kunsten at vælge det rigtige navn. Og så er der dem, der vælger at opkalde junior efter en fiktiv person fra deres yndlings TV-serie, og dem er der rigtig mange af i USA.

En undersøgelse foretaget af den amerikanske hjemmeside BabyCenter har afsløret, at 36 procent af de nybagte mødre i 2010 har ladet sig inspirere af deres yndlings TV-serier eller andre berømtheder.

Et kig på listen over de mest populære navne i 2010 viser, at navne som Finn og Quinn har taget et stort hop op af navne-hitlisten i 2010, hvilket folkene bag undersøgelsen tilskriver TV-serien Glees store succes i år. To af hovedpersonerne i musicalserien bærer nemlig disse navne, men også navnet Betty er blevet mere populært, hvilket kan have noget med serien Mad Men at gøre.Dit barns navn fortæller, hvem du erBaby får stjerneglimmerRedaktøren på BabyCenter, Linda Murray, er ikke i tvivl om, hvorfor folk vælger at opkalde deres børn efter medie-personligheder.

- Kendisser er vores kongelige, og nogle forældre ønsker at give deres børn lidt af det stjerneglimmer, som følger med deres navne. Om det så er bevidst eller ubevidst, sagde hun i et interview på amerikansk TV for nylig.

Det tyder ikke på, at der er en lignende tendens i Danmark. Her regerer Freja, Lucas, Mikkel og Ida toppen af hitlisten for 2009, mens navnet Amalie var helt nede på en 24. plads. Men hvem ved, måske tager navnet et gevaldigt hop op ad listen for 2010. Navnet, (Hvis det bliver fulgt af efternavnet Szigethy), har i hvert fald været et af de mest nævnte på TV i år.Hvad skal baby hedde? Få inspiration i mama.dks navneguide