https://dk-femina-backend.imgix.net/media/0eb28ceb3d2a4632b61328b5017ea3f3.jpg
Gravid

Dyrk gerne motion som gravid

16. juli 2013
af Kia Aagaard, fitness dk
Der er ingen grund til at sætte din træning på pause, fordi du er gravid. Tværtimod kan motion i graviditeten gøre din fødsel nemmere. Læs her, hvor meget du må træne, og hvad træningen gavner

De to små streger på din graviditetstest sætter masser af nye tanker i gang. Du står over for en stor forandring i dit liv, og blandt de mange spekulationer er måske også spørgsmålet om motion. Kan træning skade dit barn? Kommer du til at føde for tidligt, hvis du træner?

Bliv ved med træningen
Det er i hvert fald et faktum, at det generelt er sundt for gravide at fortsætte træningen. Det forbereder din krop på at skulle anstrenge sig ved en fødsel, og det hjælper dig hurtigere tilbage i form bagefter.

Faktisk kommer alle de gode fordele ved træning dig endnu mere til gavn som gravid. Dels fordi motion påvirker hjernen til at frigive hormoner, som beroliger kroppen og påvirker dit humør positivt - og den samme gavnlige effekt mærker dit barn. Dels fordi motion mindsker risikoen for graviditetssukkersyge og svangerskabsforgiftning betydeligt med op til 50 til 60%.

Læs også: Svangerskabsforgiftning - hvad er det?

Hvor meget må du træne?
Du må gerne træne lidt hver dag, hvis du kan overskue det. Det vil sige cirka 30 til 45 minutter ved moderat intensitet. Og helst varieret - for eksempel et par ganges styrketræning, et par dage med kredsløbstræning og et par dage med smidighedsøvelser.

Husk dog, at rådene her gælder for en normal graviditet uden komplikationer. Skulle der opstå problemer med din graviditet, skal du spørge din læge eller jordemoder til råds. Også om motion.

Læs også: Graviditet - 10 tips til en stærk krop

Kilde: fitness dk

Læs også