Gravid

Din store bagdel er en fordel for din baby

Af Anne Romanelli 4. juni 2015
Foto: Pantherstock
Nu siger vi ikke, at du HAR en stor bagdel. Men HVIS du har, mens du er gravid og ammer, så kan det have en ret så positiv indflydelse på din babys udvikling. Se her hvordan!

Forskere fra University of Pittsburgh har studeret fedtcellerne på kvinders lår og bagdele og er nået frem til den konklusion, at mødre kan være med til at øge deres barns intelligens, hvis de under graviditet og amning har lidt ekstra kilo på netop lår og bagdel.

Der skal nemlig bruges fedt til opbygning af babys centralnervesystem, og fedt fra depoterne i kvinders lår og bagdel indeholder DHA, en vigtig byggesten for hjernen.

Læs også: Hovedpinepiller kan skade dit foster

Og det er netop de depoter, som baby trækker på under graviditet og amning.

Forklaringen på kvinders kurver

En af forskerne, William D. Lassek, forklarer, at babyers hjerner tredobles i størrelse i løbet af det første år, og de har her særligt brug for det fedtdepot, som er lagret i deres mors hofte-lår-bagdel-område.

Naturen har allerede indrettet det så fint, at to tredjedele af kvinders totale fedtmængde typisk er lagret lige dér. Det forklarer også, hvorfor kvinder har en mere kurvet form end mænd, hvis kropsbygning er mere 'lineær'.

At babyer trækker på deres mors fedtlager under amning, forklarer desuden, hvorfor mange mødre typisk taber sig ret hurtigt efter en fødsel.

Læs også: Gravid? Sådan skal din vægt være

En stor bagdel er godt - hvis den ikke er FOR stor!

Så se det som noget positivt, hvis du bærer rundt på lidt ekstra kilo om lårene og bagdelen under graviditet og amning, lyder det fra forskerne.

De understreger dog samtidig, at man ikke bare skal spise løs for at tage en masse vægt på, da det omvendt kan give komplikationer for både mor og barn, hvis mor er for tyk under graviditeten.

Kilde: Familie Journal

Læs også:Gravid - do's and don'ts: Det må du - og det må du ikke...

Sådan spiser du sundt, når du er gravid

Mangel på dette vitamin øger risikoen for abort

Graviditet gør din krop yngre

Fødselsmåneden kan påvirke dit barns helbred

Gravid uge for uge - følg din babys udvikling i maven

Se også:Video: Se dit fosters udvikling uge for uge - på under 2 minutter

20 myter - venter jeg en pige eller en dreng?:

gravid søvn

Myte 1: Hvis du foretrækker at sove på din venstre side, får du en dreng. Hvis du derimod helst vil sove på højre side, venter du en pige.

Myte 2: Hvis dine hænder er meget tørre under graviditeten, får du en dreng. Bløde hænder betyder derimod en pige.
Myte 3: Hvis en dreng i tumlingealderen (1-3 år) viser interesse for din gravide mave, venter du en pige. Ingen interesse indikerer, at du er gravid med en dreng.
Myte 4: Hvis du har stor trang til citroner under graviditeten, får du en pige.
Myte 5: Læg mærke til, hvordan du samler en nøgle op. Hvis du tager fat i nøglens runde ende, venter du en dreng. Hvis du derimod tager fat i nøglens lange ende, får du en pige. 
Myte 6: Hvis din alder og årstallet for undfangelsen begge er lige eller ulige tal, får du en pige. Hvis det derimod er ét lige tal og ét ulige tal, får du en dreng. 
gravid

Myte 7: Ræk dine hænder frem foran dig. Hvis du automatisk holder håndfalderne opad, venter du en pige. Nedad betyder derimod en dreng.

Myte 8: Et barn bliver samme køn som den af forældrene, der var mindst stresset under undfangelsen. 
Myte 9: Hvis dit højre bryst er større end det venstre under graviditeten, får du en pige. Hvis det venstre er størst, venter du en dreng. 
Myte 10: Hvis du som gravid drømmer, at du venter en pige, får du en dreng - og omvendt.
Myte 11: Spis noget hvidløg. Hvis du kommer til at lugte meget af det, venter du en dreng. Ingen lugt indikerer, at du får en pige. 
Myte 12: Hvis din graviditet giver dig meget uren hud/acne, kan du forvente at få en pige.
Myte 13: Du kan også forvente at få en pige, hvis du tager meget på i ansigtet under din graviditet.
Myte 14: Hvis du synes, at din graviditet gør dig meget klodset i dine bevægelser, er det sikkert fordi, du venter en dreng. Er du derimod en yndefuld gravid, får du en pige.
Myte 15: Hvis du lider af ekstrem kvalme under din graviditet, får du sandsynligvis en pige.
Myte 16: Har du stor trang til saltet mad, venter du en dreng. Har du mere lyst til søde sager, får du derimod en pige.
Myte 17: Har du store humørsvingninger under din graviditet, får du en pige.
Myte 18: Dingl en kæde med vedhæng over din håndflade. Hvis kæden svinger frem og tilbage, venter du en dreng. Hvis den svinger rundt i en cirkel, venter du en pige.
Myte 19: Kig på din gravide mave. Du venter en dreng hvis maven sidder lavt, eller hvis al vægten sidder fremad. Du venter en pige, hvis maven sidder højt, eller hvis vægten er mere fordelt rundt om livet.
Myte 20: Mørke brystvorter, når du er gravid, er tegn på, at du venter en dreng. Se også her, hvad den kinesiske kalender forudsiger om dit barns køn