Gravid

Derfor vælger kendisser specielle navne til deres børn

af Anne Romanelli 12. november 2015
X Factor-dommeren Remee har i denne uge vakt stor opmærksomhed med navnevalget til sin nyfødte datter. Navneforsker Birgit Eggert giver her sit bud på, hvorfor kendisser ofte vælger specielle navne til deres børn.

Musikproduceren og X Factor-dommeren Remee afslørede i mandags det navn, som han og modelkæresten Mathilde Gøhler har valgt til deres lille datter, som kom til verden den 24. august. Datteren skal hedde Kenya, og det er et yderst sjældent navn i Danmark, idet der i øjeblikket kun er 12 mennesker, som bærer navnet. 

Se her, hvorfor Remee har valgt navnet Kenya til sin datter >>

Vi vælger børnenavne, der signalerer noget positivt for os 

Og det er ikke overraskende, at Remee og andre kendisser vælger sjældne og specielle navne til deres børn, forklarer navneforsker Birgit Eggert:

- Noget tyder på, at de kendte mennesker giver deres børn lidt specielle navne, fordi det for forældrene har været vigtigt at skille sig ud og være synlige i mediebilledet. Det vil de gerne give videre til deres børn, så de allerede ved hjælp af deres navn bliver lagt mærke til. Forældre giver jo altid deres børn navne, der er så positive for dem som muligt, siger hun til MetroXpress og uddyber:

- Man ser det jo også i andre lande. Specielt amerikanske kendisser giver deres børn specielle navne og kan se en fordel i det. Hvor vi andre måske godt kan lide at være lidt anonyme en gang imellem, handler det for dem om at kunne skille sig ud så meget som muligt.

Her kan du købe seje wallstickers og tavler med dit barns navn >>

Se også: