Gravid

De mest almindelige spørgsmål om sex under graviditeten

af Mette Møllevang 3. december 2008
Foto: Colourbox
Her kan du få gode råd og svar på dine spørgsmål omkring graviditet og sex

Hvor meget må man gå amok? - Så meget man selv har lyst til. Det kommer også an på, hvad man mener med "amok". Er det at stå på alle fire og få den bagfra eller at blive hængt op i stropper? Mærk efter, om det føles rart eller ikke, og om du har lyst eller ej.

Bliver hullet større for evigt, når jeg har født? - Nogle mænd siger, de kan mærke forskel på, hvor stram skeden er før og efter fødslen. Men hvis du laver knibeøvelser, kan du praktisk taget træne bækken- og skedemuskulaturen fuldstændig op igen. Det gør også, at du generelt får bedre styr på området omkring skeden og selv kan styre presset omkring penis under samleje, hvilket også giver dig større nydelse.

Kan man risikere, at vi aldrig får lyst til hinanden igen? - Der er nogen, der siger, at deres sexlyst forandrer sig eller forsvinder helt. Jeg vil dog vove den påstand, at hvis kærligheden imellem to mennesker er der, kan man som regel finde lysten igen, hvis begge parter er indstillet på at gøre en indsats. Det kan være svært at fi nde ind til hinanden og lysten til hinanden, når der først er kommet børn. Mit bedste råd er, at man tager emnet op og taler om det, for lysten ligger der allerede.

Holder min mand op med at se mig som sexsymbol under graviditeten? - Nogle mænd synes, det er vildt lækkert med en gravid kvinde: Hun er ekstra dejlig og frugtbar. Hendes mave er hans værk, han kan se med egne øjne, at her har han været mand. Andre ser mere en mor i deres gravide kone eller kæreste, og "mor" har man ikke sex med. Andre er bange for at komme til at skade fosteret under sex.

Er det ok at have sex med en sovende baby i sengen? - Jeg vil råde til, at man adskiller voksen- og børneliv. Der er mange andre steder, man kan have sex end i sengen - eller lad baby sove i barnevogn, så I kan have sengen for jer selv. Det er både rart og nødvendigt at få lidt voksentid, så baby ikke er med hele tiden.

Læs mere: Fyr op under sexlysten Har du lyst? Parterapeutens 4 vigtige råd Mistet sexlysten