Barn der får mad
Gravid

D-dråber til børn trækkes tilbage: Risiko for nyresvigt

22. juli 2016
af Anne Romanelli
Fødevarestyrelsen fraråder nu D-dråber af mærket ”Inno Pharma D3-dråber”, da der er påvist et stærkt forhøjet indhold af vitamin D3 i produktet. Det kan i værste tilfælde give nyresvigt, lyder advarslen.

Inno Pharma ved Diafarm i Vejle tilbagekalder nu ”Inno Pharma D3-dråber”, da der ved analyse er påvist et stærkt forhøjet indhold af vitamin D3 i produktet.

Der er således fundet et indhold på 150 µg/dråbe, hvor der ifølge deklarationen skulle være 2 µg/dråbe. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Ikea tilbagekalder 3 populære børnegitre

Tilbagekaldelsen gælder mere præcist ”Inno Pharma D3-dråber”, der er solgt i 10ml glasflaske. Da der er ikke anført batch-nr. på produktet, gælder tilbagekaldelsen alle flasker af det pågældende produkt:

https://imgix.femina.dk/d_draber.jpg

D-dråberne er distribueret via Helsam og er også solgt via internettet. hold dig opdateret på Fødevarestyrelsen D-vitamin-anbefalinger her.

Risiko for nyresvigt

Det høje indhold af D3 vitamin kan føre til en forgiftning og bl.a. medføre forhøjet udskillelse af calcium og nyresvigt, advarer Fødevarestyrelsen.

Ikea tilbagekalder livsfarligt legetøj

Har man anvendt det pågældende produkt og oplever forgiftningssymptomer, skal man kontakte sin læge.

Levér desuden varen tilbage, hvor den er købt, eller kassér den, opfordrer Fødevarestyrelsen.

Semper tilbagekalder børnemad

5 nye anbefalinger om mad til spædbørn og småbørn:

Læs også