Amning - træn dit bryst på ti minutter

25. juni 2013
af Christina Alfthan
Ammer du? Brug ti minutter tre gange om ugen til disse tre brystøvelser. Det vil du helt sikkert ikke fortryde.

Det giver dig ikke mindre hænge-bryster, men det strammer brystmuskulaturen op, så brysterne ikke ser ud til at hænge så meget efter amning.

Hvis du ikke er vant til at træne, skal du starte blidt. Øvelse 2 kan både laves med og uden vægte, men de skal ikke være tungere, end at man kan løfte dem 12 gange. Træn tre gange om ugen, med to gentagelser af hver øvelse, hvor hver øvelse udføres 12 gange. Så vil du kunne se resultater i løbet af nogle uger.

Husk at når man træner en muskelgruppe som for eksempel brystmuskulaturen, er det vigtig også at træne den modsvarende muskelgruppe, som i dette tilfælde er ryggen, primært den øverste del.

Læs også: Sådan taber du dig efter fødslen

1. ARMSTRÆK:
Stå med samlede ben, placer hænderne på en væg cirka ud for dine skuldre og med lidt mere end en skulderbredes afstand. Brug vægten fra din krop, mens du langsomt bøjer og strækker i armene. Vær opmærksom på at holde spændingen i maven, og sørg for at hoft en ikke 'knækker'.

2. BRYSTPRES:
Brug håndvægt. Læg dig på gulvet på ryggen - eller hvil ryggen på en bold. Armene holdes strakt over brystet. Herfra sænkes de langsomt ud til hver sin side mod ydersiden af skulderen, hvor du bøjer albuen let. Du skal spænde i mave og lænd, som ikke må løfte sig fra gulvet.

3. SÆNKEØVELSE:
Sæt dig på gulvet foran en stol med strakte ben. Sæt hænderne i skulderbredde op på stolen bagved, så fingrene peger frem. Stræk albuerne og løft kroppen op, mens du presser hænder ned i stolen, og kom ned mod gulvet igen. Øvelsen bliver lettere, hvis fødderne rykkes tættere påstolen og knæene bøjes.

Læs også: Er du klar til at træne igen efter fødslen?

Kilde: Liselotte Byrnak,cand scient i Human fysiologi og personlig træner i Charlottehaven Health Club.