https://imgix.femina.dk/media/f8ea91066b4d42a29df9d86c1a712912.jpg
Familieliv

Sådan taber du dig efter fødslen

30. januar 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Det kræver en indsats, at blive hurtig blive slank efter fødslen. Få en guide her

Ifølge Anne Bech, der er træningsekspert, er det muligt at komme i gang med træningen ret hurtigt efter en fødsel.

- Der er en masse ting, man kan gøre, og så er der en masse ting, man skal gøre, efter man har født, siger Anne Bech til Alive.dk.

Husk at få søvn
Hun understreger, at det er meget vigtigt at få søvn nok i løbet af dagen, så mælken er fed nok til at mætte barnet om aftenen. Så kan i begge sove de første timer om natten - og din krop bliver mindre stresset.

- Det er meget mere vigtigt, end kvinder tror. Jeg har selv set det med en klient, der ikke sov nok, og det var umuligt for hende at komme af med hendes "baby-weight", fordi hun havde en alt for stresset krop. Så jeg må bare sige, at det er vigtigt at prioritere en god lur og nogle hvil i løbet af dagen - også vigtigere end at stå klar med lune boller, når der kommer gæster for at se din lille guldklump, siger Anne Bech.

Sådan træner du maven flad

Vigtigt at lytte til kroppen
Hun forklarer, at man gerne skal vente seks-otte uger efter fødslen, før man begynder med medium/hård træning. Og man skal stadig sørge for at begynde stille og roligt og mærke godt efter i kroppen, så leddene, der har været blødgjort pga. graviditeten, ikke overbelastes.

- Når du starter med at motionere, så gå til lægen og bliv tjekket for en sikkerheds skyld. Du skal lave knibeøvelser hver dag - flere gange om dagen - for at træne den muskel op, der skal sørge for et stærkt underliv og lukkemuskel, som gør at du ikke dryp-tisser, forklarer Anne Bech.

Hun har følgende gode råd til, hvordan man kommer i form efter at have født:
- Gå ture med barnevognen. Det kan du måske allerede gøre en uge efter en ukompliceret fødsel. Gåturene giver en højere fedtforbrænding og får dig i gang igen.

- Efter otte uger kan du forsøge at lunte på gåturene i f.eks. 30 sekunder. Langsomt kan du øge den tid, du løber på gåturen. Det handler igen om at lytte til sin krop og gå langsomt frem.

- Spis sundt - også selvom du ammer og har brug for mere energi. Sørg for at få godt med sunde fedtstoffer fra f.eks. avocado, nødder og olier samt fede fisk, grove kulhydrater fra eksempelvis brune ris, bønner og linser. Proteiner er også vigtige - dem kan du eksempelvis få fra kylling og æg.

- Sørg for at kroppen får alle de vitaminer og mineraler, den har brug for.

- Lav styrkeøvelser derhjemme - og brug gerne dit spædbarn. Lav f.eks. squats: Stå med benene i skulderbredde, spænd op i maven og bækkenbunden og stik numsen godt tilbage. Ret ryggen, mens du laver "sid ned-øvelsen". Du kan holde dit barn foran dig, mens du laver øvelserne - men det er meget vigtigt, at du ikke hænger i ryggen. Øvelsen giver også lidt træning til armene.

- Du kan også bruge barnet til en øvelse, hvor du ligger på ryggen og løfter barnet op og ned med begge arme.

Det kan tage et år at komme sig efter fødsel - læs mere her

Husk: Kosten er vigtig - få inspiration til slankekure der virker på slankeklubben.dk

https://imgix.femina.dk/artikelbanner-julies-lynkur.jpg

Læs også