Familieliv

Vildt: Så meget koster det at fylde familiens badebassin

af Anne Romanelli 7. juni 2016
Det er fristende at hoppe i havebassinet, når solen og varmen rigtigt brager igennem. Men det er langt fra en gratis fornøjelse. Se her, hvad det koster at fylde badebassiner i forskellige størrelser.

2450 kr.

Så meget må du slippe, hvis du har et stort familiebassin på 35.000 liter og fylder det op med vand. Et beløb, der svarer til én persons vandforbrug på et helt år!

Lær dit barn at svømme - 10 tips

Det oplyser Danske Vandværker ifølge bt.dk.

Til sammenligning koster et lille bassin på 580 liter eksempelvis kun 41 kr. at fylde op.

Vandet skal udskiftes dagligt

Så det er værd at overveje, hvor stort et bassin du egentlig har brug for (og råd til), når du står i legetøjsforretningen eller surfer på nettet i jagten på en ny havepøl.

Advarsel: Børn kan drukne 24 timer EFTER de har badet

I den forbindelse bør du også vide, at det er vigtigt at udskifte vandet jævnligt, så du begrænser bakterierne, der hurtigt udvikler sig især sommervarmen.

- Med mindre man virkelig har cirkulation og har styr på korrekt pH- og klorværdi, så er det nødvendigt at skifte det hver dag, siger Brian Krogh, der er seniorkonsulent i svømmeteknologi ved Teknologisk Institut.

5 tips der gør babysvømning til en succes

Oversigt: Dét koster det at fylde havebassinerne

• 35.000 liter vand = 2450 kr.

• 16.800 liter vand = 1176 kr.

•  8150 liter vand = 570,50 kr.

•  5000 liter vand = 250 kr.

•  900 liter vand = 63 kr.

•  580 liter vand = 41 kr.

Her kan du købe seje børnepools med lave litermål >>

Se også:

Ordet ’endnu’ er effektivt over for børn, der kæmper med noget, de ikke mener, de kan. Hvis du svarer ’Det kan du ikke endnu’, giver du dem troen på, at de nok skal komme.

 

Lad være med at rette det lille barns sproglige fejl – det gør barnet usikkert og dræber lysten til at lære. Svar i stedet sprogligt korrekt, så skal han nok finde ud af det med tiden.

 

Lad barnet prøve sig frem, selvom det tager længere tid, og lad være med at overtage, når barnet f.eks. selv vil tage sko og tøj på. Nøjes med at tilbyde din hjælp, hvis det bliver for svært. Hvis hun ikke øver sig, lærer hun det ikke.

 

Gå med på legen, hvis barnet f.eks. spørger, hvilket bogstav hans navn begynder med eller vil lære at tælle. Når du viser interesse for barnets initiativ, motiverer det barnet til at lære nyt og komme med nye ideer selv.

 

Drop bekymringerne om, hvorvidt dit barn er alderssvarende i udvikling. Langt de fleste børn når det, de skal, hvis de får lov til selv at blive klar.

 

Vær opmærksom på, hvad barnet vil hjælpe med, og lad hende gøre det. Selv små børn kan være med til f.eks. borddækning.

 

Lad barnet lege med både ældre og yngre børn. De forskellige aldersgrupper udfordrer dit barn på forskellige måder. Man kan have (og lære af) legekammerater i alle aldre.

 

Stjæl ideer fra vuggestuen og børnehaven. Det, barnet kan, når hun er i institution, kan han også øve derhjemme.

 

Hvis dit barn eksempelvis er en stærk læser og vil læse bøger beregnet til en ældre aldersgruppe, skal du endelig lade ham gøre det. Bøger, der er for lette, vil tage læselysten fra barnet.