https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/mor/mor-barselprim.jpg
Familieliv

At være på barsel - og føle sig forvasket!

6. januar 2014
af Frida Paustian
foto: Pantherstock
Amning, bleskift, putning, oprydning, bleskift, amning, leg, amning, bleskift, putning … Føler du dig lidt forvasket, mangler du samtaleemner, der ikke omhandler baby, og trænger du til inspiration fra den virkelige verden? Så læs med her, hvor vi guider dig tilbage til et liv med voksensnak, babyhygge og tøj, der ikke har elastik i taljen.

1. Tag en dag alene
Har du også næsten glemt, hvordan det er. At være alene. Helt alene. Så prøv at lave en dag, hvor du kun er i selskab med dig selv. Gå en tur, dyrk motion, læs en bog, tag i sommerhus, få massage, eller find et fredeligt sted, og nyd roen!

2. Tag på (gratis) udstilling
Husk landets museer er gratis hver onsdag. Tjek udstillingerne ud i mødregruppen, aftal eventuelt, at I hver især forbereder lidt baggrundsviden på udstillingen og kunstneren.

3.Tag høje sko på
Gå en tur med barnevognen i høje sko (du kan altid have et par flade skiftesko i tasken), og mærk suset af at komme op på hælene igen.

4. Læs og lyt
Det er jo ikke, fordi man som nybagt mor behøver lave revolution. Men en smule basisviden om samfundets tilstand er nødvendig for at holde samtalen med folk uden for mødregruppen i gang. Her er et par tips:
• Du kan få de fleste avisabonnementer meget billigt. Gør den næste avissælger glad, og bestil avis hver dag. Bare det, at du skimmer avisen hver dag, gør dig i stand til at tale med om det meste.
• Hør P1, mens du ammer.
• Podcast programmer i iTunes, og hør dem, når det passer dig.

Få gode råd til hvordan du planlægger din barsel

5. Shop dig smart og lækker på nettet
Selv om du går hjemme på barsel, kan det faktisk godt være svært at få tid til sig selv. Er din garderobe endt i 99 procent elastik i taljen, bomuldsbluser med pletter og hjemmesko, så trænger du måske til en opfriskning. Er tiden eller geografien ikke til shopping, så grib computeren, og få hjælp her:

• Lækre, bløde og fine sko til en god pris: sarenza.dk
• Et vælg af tøjmuligheder: asos.com
• Møg-labert og prisvenligt tøj:www.zara.dk
• Designerkluns til spotpriser: www.designersandfriends.dk
• Makeup lige til døren: magasin.dk
• Kvalitetshårprodukter til rare priser: nicehair.dk

6. Tag en barnefri overnatning
Når baby er omkring et år og stor nok til at kunne undvære sin mor for en kort bemærkning, så overvej et smut væk. Hvis du kan. For det er noget mystisk noget, det moderskab. Man længes af og til efter tid alene. Men i det sekund man binder snørebåndene for at foretage sig noget ude i virkeligheden, kan man næsten ikke holde savnet ud. Hvis du alligevel kan overleve det, så overvej muligheden for et smut i sommerhus med voksensnak, lange måltider uden afbrydelser og let bagage. Fristende?

7. Lær at smalltalke
Din bordherre er helt tom i blikket. Du er ellers i fuld gang med at fortælle levende om, hvordan junior er lige ved at lære at ligge på maven. Og før det har du underholdt med, hvor godt junior IKKE har sovet, og før det om dine overvejelser om hvilken klapvogn I skal vælge, og hvornår junior mon er stor nok til at sidde i den.

Psssst! Det er ikke alle, der gider høre om vores baby i længere tid (selv om det ikke helt er til at forstå). Ligger der kun babyemner klar i udbakken, er det på tide, at du lærer et gammeldags fif - smalltalk. Du skal ganske enkelt forberede et par emner, der ikke inkluderer børn, inden du går ud i virkeligheden. Her er en håndfuld, du altid kan tale om:

• "Tror du, vi får en ny regering ved næste valg?"
• "Har du set en god film, teaterstykke eller læst en god bog for nylig?"
• Vejret: Fortæl ligeud, hvad du mener om vejret i dag. Altid et godt emne, de fleste kan tale længe om.
• Giv et kompliment: "Sikke en smuk efterårsjakke, du har - hvor er den fra?"
• Overvej at anskaffe dig en hund (når dit barn er lidt ældre). Så kan du altid tale med andre hundeejere i timevis.
• Nye apps: "Har du nogle nye apps, du kan anbefale?"
• "Global opvarmning, hvad gør vi ved det?"

Læs også: Barsel - husk at holde kontakten til arbejdspladsen

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Læs også