https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernefamillie/halloween/mumiekagerprim.jpg
Familieliv

Uhyggelig Halloween

13. oktober 2014
af Ida Brinck Jørgensen
opskrift/foto: Familie Journal
Halloween er lige om hjørnet, og det er tid til at (u)hygge med familien. MAMA.dk giver dig et par gode tips til en uhyggelig Allehelgensaften.

Mumiekager

Disse mumiekager er perfekte, hvis du skal holde en Halloweenfest, men også rigtig gode til en (u)hyggelig familieaften i sofaen. Opskriften er til 20 stk.

Det skal du bruge:
Dej:
6 æg
250 g sukker
175 g smeltet smør
1 dl fløde
100 g mel
50 g kakao
¼ tsk. natron
50 g lys chokolade

Icing:
300 g flormelis
50 g blødt, usaltet smør
125 g flødeost natural
1 tsk. vaniljesukker
Grøn frugtfarve

Pynt:
100 g hvid fondant
Rød frugtfarve

Sådan gør du:
Pisk æg og sukker hvidt og rør smør, fløde, mel, kakao og natron i. Hak chokoladen, vend den i dejen og fordel dejen i 20 muffinsforme. Bag kagerne ved 180° i 25 min. og lad dem køle helt af. Pisk flormelis, smør, flødeost, vaniljesukker og frugtfarve sammen til en glat icing og smør den på kagerne. Rul fondanten tyndt ud og skær 5 mm brede strimler af den. Læg strimlerne over kagerne, så det ligner forbinding. Farv resten af fondanten med rød farve, tril små øjne og sæt dem på kagerne.

_____________________________________________________________________________________

Spøgelsespynt

Noget af det vigtigste ved Halloween er oppyntningen. Butikkerne bugner af både indendørs og udendørs pynt, men hvis du har mod på det, kan du og dine børn sagtens selv lave pynt. Du kan for eksempel lave et fint spøgelsestræ til haven.

Det skal du bruge:
Hvidt lagen
Fyld til spøgelsets hoved (f.eks. stofrester, pladevat eller skumgummi)
Saks
Sort tusch
Garn eller snor
Nål og hvid tråd

Sådan gør du:
Klip lagenet i firkanter. Læg små skumstykker eller stofrester på midten og luk omkring fyldet med garn eller snor. Tegn sorte øjne på spøgelsets hoved og sy en tråd til ophæng i toppen af hovedet. Lav evt. spøgelser i forskellige størrelser, og hæng dem op i et træ til gru og uhygge. Hvis vejret ikke er til udendørspynt, kan du klippe en gren af og lade den pynte med spøgelser i en vase.

Læs også: Sådan klæder du baby på til Halloween

_____________________________________________________________________________________

Lav en græskarmand

Hvis du og dine børn ikke allerede har lavet en fin græskarmand, kan du lige nå det. De fleste supermarkeder har græskar til salg i oktober måned, men ellers kan du finde græskar i forskellige størrelser hos din grønthandler. Hvis du ikke har have eller en større altan, kan det godt virke lidt voldsomt med et stort græskar. Derfor kan I alternativt udhule et lille hokaido-græskar og lade det pynte i en vindueskarm med et fyrfadslys i.

Her kan du læse hvordan du udnytter hele græskarret

Læs også