https://imgix.femina.dk/media/article/tand_0.jpg
Familieliv

Tandpleje deler foto af 5-årig: Vil advare andre forældre

1. marts 2016
af Anne Romanelli
Holbæk Kommunale Tandpleje har på sin Facebook-profil delt et billede af en 5-årig patient som advarsel til andre forældre.

Tandplejen i Holbæk Kommune advarer nu på sin Facebook-profil forældre mod, at man lader sine børn bruge sut i for lang tid, efter at man har behandlet en 5-årig pige med slem eksem over overbid.

I den forbindelse har man valgt at dele billedet af pigen, så andre kan se, hvad konsekvensen kan være:

- En sød 5 ½ årig pige besøgte os i dag. Hun bruger stadigvæk sut, og har i den forbindelse fået eksem under læben pga. øget savl, åbent bid og overbid. Vi anbefaler, at forældrene tager sutten fra barnet i 3 års alderen for at undgå tandstillingsfejl. I 3 års alderen retter mælketænderne sig som regel tilbage af sig selv. Ved for lang tids brug af sut kan man permanent forme både tænder og kæbens stilling på en uheldig måde, så der udvikles et permanent ’suttebid’. Et sådant ’suttebid’ kan også på længere sigt få betydning for talen og betydning for, at kæben ikke udvikles normalt, så suttebidet overføres til de blivende tænder, skriver tandplejen bl.a. på sin Facebook-side.

https://imgix.femina.dk/tudkop.jpg

Artiklen indeholder affiliatelink

Læs også