https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/mor/2015/februar/sophia612.jpg
Familieliv

Sophia fra X Factor: Godt jeg fik børn som ung!

26. februar 2015
af Anne Romanelli
Foto: DR
25-årige Sophia Ziegler kæmper i øjeblikket om sejren i X Factor. Men det vigtigste er hendes to døtre, som hun – trods fordommene – er glad for at have fået i en ung alder.

Mest læste artikler på MAMA.dk

Så lang tid tager det i gennemsnit at blive gravid

De syv største synder i børneopdragelsen

Få baby til at sove på 15 minutter

Sophia Ziegler har ekstra travlt for tiden. Hun knokler løs for at gøre sit allerbedste som deltager i tv-programmet X Factor, hun er ved at tage en kandidatgrad i social intervention - og så er hun alenemor til døtrene Nola på 5 år og Alma på 1 år.

Den arbejdssomme unge kvinde studerede til socialrådgiver og havde desuden en drøm om at slå igennem som sangerinde, da hun blev gravid for første gang som 19-årig.

Men med et barn i vente måtte hun sætte sidstnævnte på pause - og det har hun ALDRIG fortrudt. Faktisk tværtimod:

- Jeg synes, det var godt, jeg fik mine børn som ung. Det var en kæmpe fordel, at jeg stadig var studerende, for så var det meget nemmere at indrette sig efter børnene. Hvis de for eksempel en dag trænger til, at jeg tager en ekstra dag sammen med dem, kan jeg bare gøre det. Sådan ville det jo ikke være, hvis jeg havde fast arbejde og måske var i gang med en karriere, siger hun til Ude og Hjemme.

'Folk er hurtige til at putte en i bokse'

Selv ikke de fordomme, hun - ligesom mange andre unge mødre - har mødt, har kunnet pille ved hendes gåpåmod mht. morrollen.

En morrolle, som hun selv synes, at hun klarer 'rigtig godt', og som hun på sigt også er villig til at indtage for flere end blot de to børn, hun har i forvejen.

- Folk er tit hurtige til at putte en i bokse. Men for mig har det fungeret rigtig godt, at jeg kun var 19, da jeg fik Nola. Jeg drømmer også om, at jeg kan gøre en forskel for udsatte børn. Det er hele ideen med min uddannelse. Det kan også være, at jeg vælger at få et plejebarn. Der er så mange børn, der har brug for kærlige forældre, siger Sophia.


Sophia på tur med Nola, 5 år, og Alma, 1 år.

Børnene skal ikke lide under X Factor-deltagelsen

Sophia er i det hele taget mor med stort M og understreger, at deltagelsen i X Factor aldrig må have negativ indflydelse på hendes børn. Ellers siger hun stop med det samme!

- Vi øver og træner hver dag. Men det er ligesom at have et arbejde, og hverdagen skal bare fungere for mine børn. Ellers ville jeg slet ikke være med, siger Sophia, der under fredagens liveshows har sikret sig, at børnene er i de bedste hænder hos enten deres far eller morfar og 'bonus-bedste'.

- De elsker at være hos min far og hans kæreste. Der bliver de rigtig forkælede, så det gå også fint. Og som sagt. Hvis ikke børnene trives med det, jeg laver, var jeg slet ikke med, slutter hun.

Læs også