https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernefamillie/bibaugustprim.jpg
Familieliv

Sommerferie – hvad skal vi lave?

25. juli 2014
af Rikke Reffelt
foto: Presse
Soppebassiner, dukketeater, fri leg og masser af nærvær! Læs med her og få input til, hvad I kan proppe jeres sommer med af hyggelige børne-aktiviteter.

København

Et gratis sommerhit er det udendørs marionetteater i Kongens have- her spiller det fineste, magiske dukketeater hver dag (undtagen mandag) kl. 14 og 15 (også når det regner) - selv de helt små fra 1 ½ år kan være med her. Besøg byens soppebassiner - et must for ungerne. Tjek f.eks. populære soppebassin på Skydebanehavens legeplads eller prøv vandidrætslegepladsen i Fælledparken, hvis de små fusser skal køles af.

Brug sommerferien på at indrette hyggelige børneværelse - få inspiration her

Aarhus

Sommeren over inviterer Naturhistorisk Museum på MiniXpedition. Her går turen med lup ud i naturen, hvor der sættes fokus på edderkopper, snegle, myggelarver og meget andet. Fascinerende sager for store og små.
Se mere om arrangementerne på Naturhistorisk Museum her

Byder sommeren på regnvejr, så smut i ly på Aarhus Hovedbiblioteket, her vises hver mandag gratis, kvali-film for de mindste (fra 2 år). En hyggelig mandags-tradition!

Odense

Hop tilbage i tiden - besøg Den Fynske Landsby, hvor børnene kan afprøve lege fra "gamle dage" og se hvordan de boede dengang - her er åbne vider og frisk luft, perfekt til en afstressende dag til at boltre sig og løbe rundt. Pak madkurven og drag mod Odense Zoo, her kan ungerne i løbet af sommeren se dyrene bliver fodret. Kom helt tæt på giraffer, aber, søkoer og meget mere - de små vil elske det.

Lær børnene at slappe af i ferien

Roskilde

Traver I altid hen til den samme legeplads? Brug ferien på at udforske Roskildes over tyve forskellige legepladser - find et samlet kort over legepladserne her - har i f.eks. prøvet Sct Jørgenbjergs legeplads med den formidable udsigt? Smut på Vikingemuseet og bliv benovet over de imponerende skibe, nyd den fine natur og lad ungerne klæde sig ud som vikinger med kapper og sværd og producere deres eget skjold.

Aalborg

Klap en ged, smil til en gris og snak med en ko - på Nymarksminde Farmpark og minizoo kan ungerne møde bondegårdsdyr, lege på den kæmpe legeplads, hoppe på hoppepude og meget, meget mere. Husk, I kan grille på stedets grillområde - her er rammerne til en perfekt, afslappet dag. Hop i badetøjet og sæt kurs mod Aalborg Friluftsbad, her venter soppebassin til de mindste og et lidt dybere bassin til de større. Bad under åben himmel, leg på legepladsen eller nup en is fra iskiosken - dét er sommer, ah!

Tag på øhop med familien til Samsø og Als - læs Mamas guide til oplevelser her

Tip!

Savner du endnu mere inspiration til børnekultur i København og Aarhus? Så smut forbi børnibyen.dk

Læs også