https://imgix.femina.dk/media/article/skilsmisseboern.jpg
Familieliv

Skilsmissebørn klarer sig bedst med lige tid hos mor og far

3. marts 2017
af Anne Romanelli
Når skilte forældre deler tiden med børnene ligeligt mellem sig, får de sundere og psykisk stærkere børn ud af det, viser ny forskning.

Forskere fra ’Center for Health Equity Studies’ på Stockholm Universitet har studeret trivslen hos 5000 svenske børn i alderen 10-18 år og er kommet frem til følgende konklusion:

Skilsmissebørn, som får lige meget tid hos henholdsvis deres mor og far, bliver både sundere og mere robuste – såvel psykisk som socialt – end de skilsmissebørn, som primært kun bor hos den ene forælder.

Sådan hjælper du dit barn gennem skilsmissen

- I dette studie kan vi se, at børn, som har to hjem, klarer sig lige så godt som børn, der stadig bor sammen med både mor og far under samme tag, mens børn, der primært lever kun med den ene forældre, klarer sig en smule dårligere, siger forskeren Emma Fransson ifølge Søndagsavisen til Videnskab.dk.

Vil ikke lave deciderede anbefalinger

En hjem hos begge forældre opvejer således den negative effekt af at flytte mellem de to hjem, lyder konklusionen, som er blevet til på baggrund af spørgeskemaer til både forældrene og børnene om sidstnævntes fysiske og psykiske velbefindende samt sociale og boligmæssige vaner.

Skilsmisse - hvordan kommunikerer I omkring børnene?

Emma Fransson understreger, at undersøgelsen ikke er grundlag nok til at lave deciderede anbefalinger om, at skilte forældre deles ligeligt om børnene, da dét, som virker for én familie, måske ikke virker for en anden:

- Vores studie indikerer, at et delt hjem ikke nødvendigvis gør barnets liv mere besværligt, men det viser ikke, hvorfor de her børn klarer sig bedre i forhold til børn, som lever med kun én forælder, siger hun.

Skilte familier: 5 gode råd til ferien

Læs også