https://imgix.femina.dk/media/article/sex_2.jpg
Familieliv

Skift ble - og få et bedre sexliv!

5. januar 2017
af Anne Romanelli
En amerikansk undersøgelse viser, at forældre, der deles ligeligt om pligterne omkring børnene, har et bedre sexliv end forældre, der ikke gør.

En undersøgelse fra Georgia State University i USA viser, at forældre, som deles ligeligt om pligterne omkring børnepasningen, har et bedre sexliv, end de forældre, hvoraf én af parterne tager sig af størstedelen.

Stor forskel: Så meget fritid har mødre og fædre

Førstnævnte forældrepar har også et bedre parforhold generelt, konkluderer undersøgelsen.

Lighed skaber tilfredshed

Forskerne har undersøgt næsten 500 forældrepar og inddelt dem i tre grupper: Dem hvor mor står for det meste mht. børnene, dem hvor far tager den største tørn, og dem hvor begge tager nogenlunde samme del af ansvaret.

Tip! Pift jeres sexliv op med dette erotiske brætspil, der er kåret til 'Bedste spil for par' >>

Disse tre grupper blev herefter sammenlignet med hinanden, hvad angår hyppigheden af sex, kvaliteten af sex samt den overordnede kvalitet af parforholdet. Og de par, hvor børnepasningen blev nogenlunde ligeligt fordelt, viste sig at være mest tilfredse mht. både sexliv og parforhold.

De par, der var mest utilfredse med deres sexliv og parforhold, var de par, hvor mor tog den største del af slæbet, hvilket var 60 % af tilfældene.

Sex efter fødslen: Så længe venter nybagte forældre

Fællesskab giver større lyst

Undersøgelsen konkluderer ikke noget om, hvorfor parrene med ligelig arbejdsfordeling i hjemmet har bedre sexliv, men et bud er, at den fælles fordeling også giver en større fællesskabsfølelse og følelsesmæssig tilknytning, hvilket igen giver mere lyst til sex – samt altså også bedre sex.

Derfor sover far fra babys gråd om natten

SJOVE mor-citater:

Læs også