https://imgix.femina.dk/media/61f9f5127d284e759f393ead560a90e3.jpg
Familieliv

Skal man fortælle sit barn HELE sandheden?

8. september 2009
af Kathrine Held
Der har været indbrud i Majas dagpleje. Men skal Kathrine fortælle sin datter sandheden?

Majas dagpleje mor har været så uheldig at have haft indbrud i hendes hjem. Ikke nok med det. Indbrudstyvene har så også lige sluttet deres ugerning med at lave så voldsomt hærværk, at hendes hus er ubeboeligt i ca. to måneder.

Maja er i den forbindelse kommet i gæste-pleje hos en anden dagplejer i nærheden. Rigtig sød dame med børn der elsker at lege med Maja og spise morgenmad med hende. Maja befinder sig rigtig godt hos gæste-plejeren og snakker også om hende, når vi kører derover om morgenen. Det er jo fint nok, og man kan mærke hun trives der.

Men det er som om, hendes humør ikke helt er, hvad det har været. Hver gang vi kører forbi hendes rigtige dagplejemors hus, begynder hun at pive og råbe hendes navn. Hun savner hende virkelig.

Jeg kan godt forstå, det er hårdt for hende at blive revet væk fra det, hun har været vant til i et år. Men hun kom faktisk i gæste-pleje med en af de andre piger fra hendes rigtig dagplejemor, og vi troede, det ville gøre det nemmere. Men ak, den lille pige er så ked.

Vi har prøvet at fortælle at hendes dagplejemor kommer tilbage snart, men at hendes hus er gået i stykker, og det er legeværelset også. Men hvad skal man sige? Vi vil jo ikke skræmme hende eller fortælle hende for meget, for det er jo også begrænset, hvor meget hun forstår.

Nu kommer hendes rigtige dagplejemor over og hjælper med at passe børn hos gæste-plejeren om nogle dage, men det er kun en stakket frist, for to uger senere skal gæste-plejeren på kursus, og så bliver de delt igen. Men jeg har bare så ondt af Maja, der savner sin dagplejemor og de andre børn helt vildt.

Hun går til gymnastik med den ene af pigerne derovre fra, men spørger rigtig meget efter den sidste. Hun kan ikke forstå, hun ikke skal se dem, som hun pleje,r og hun siger hele tiden, at det er fordi, de "sover". Men hvad skal man dog fortælle hende, og hvad så når hun græder og kalder på sin dagplejemor hver eneste gang, vi kører forbi hendes hus? Vi kan nemlig ikke undgå at køre forbi hver dag.

Kathrine - mor til en MEGET stor og dygtigt pige på nu 19 måneder!

Deltag i debatten
Hvad synes du Kathrine skal gøre? Besøg Mama.dk's debatforum og skriv din mening. Du behøver altså ikke længere bruge kommentarfeltet nedenfor. Det tager blot et minut at oprette en profil derinde. Det gør du øverst i højre hjørne, efter du har klikket her.

Læs også:
Mit barn på halvandet får stadig flaske
Hvornår må børn komme i sukkerland?
Tid til romantik?

Læs også