https://imgix.femina.dk/media/article/mega.jpg
Familieliv

Sådan gør du, hvis dit barn hele tiden afbryder

4. maj 2016
af Anne Romanelli
Bliver du ofte afbrudt af et insisterende ’mooooaaar’, når du er midt i en samtale med en anden? Så er løsningen her – og den er let!

De fleste forældre kender til problematikken:

Du er i fuld gang med at snakke med en anden voksen, men dit barn har ikke tænkt sig at vente, til i bliver færdige. I stedet står han konstant og hiver dig i ærmet, mens han instisterende råber ’mooooaar’, ’moooooar’!

Teknik til gidselforhandling er ideel i børneopdragelsen

3 lette trin

Ifølge dagens.dk har den amerikanske ekspert i børneadfærd, Kirsten Berger, dog en helt enkel opskrift til, hvordan du kan undgå, at dit barn hele tiden afbryder dig:

1: Når barnet hiver i dig (hvilket barnet typisk gør, når du ikke straks giver det opmærksomhed), så placér din hånd på barnets hånd, så barnet ved, at du har registreret, at der er bud efter din opmærksomhed.

2: Undskyld høfligt over for din samtalepartner, når I er færdige med at tale, før du retter opmærksomheden mod barnet. Din undskyldning til modparten signalerer over for barnet, at du ikke synes, at det er okay at afbryde.

3: Ros dit barn for at vente, og spørg derefter, hvad barnet ville sige eller vise dig.

Barnet lærer det hurtigt

Ifølge Kirsten Berger tager det kun få dage at vænne barnet til metoden, og du vil gradvist kunne øge den tid, du bruger på at reagere på barnets insisteren.

På den måde lærer dit barn samtidig at vente tålmodigt på sin tur.

Sådan sætter du grænser for dit barn

Tæm dit barns raserianfald - 12 tips:

Læs også:

Læs også