pige i have med vintergækker
Familieliv

Påskeferie: 13 hyggelige familieaktiviteter

af Charlotte Hallbæck, Anne Romanelli og Katja Ottoson 3. april 2020
Påskeferien står for døren, og i år er den jo lidt anderledes end den har været de andre år pga. coronakrisen. Men det ændrer heldigvis ikke på, at der er masser af hyggelige aktiviteter at give sig i kast med. Se bare her.

Det kan godt være, påskeharen har ringet og aflyst de traditionelle påskefrokoster og familiebesøg i år pga. coronavirus, men det ændrer heldigvis ikke på, at der stadig er tonsvis af hyggelige aktiviteter at lave, selvom det bare er jer i den nærmeste familie, der skal nyde helligdagene sammen.

 

1. Klip friske forårsgrene og pynt indenfor

Haven er et godt sted at starte, hvis du vil bringe påskehyggen indenfor. Klip friske grene med nyudsprungne blade, f.eks. fra en forsytia, der er smuk og gul. Klip påskepynt med børnene, hæng på grenene og anret i en fin vase.

 

2. Spil nogle af de klassiske havespil

Saml hele familien til et klassisk havespil i haven eller gården -. kroket, kongespil – eller en god gang tagfat eller gemmeleg er sjovt både for store og små.

 

3. Varm kakao og brætspil

Er vejret ikke lige til havespil, kan I rykke indendørs og spille sjove brætspil i stedet. Der findes masser, som hele familien kan være med til. Hvad med f.eks. at tage et spil Vildkatten, Ludo, Matador, Tegn & Gæt eller Hint Junior?

 

LÆS OGSÅ: 7 instagrammødre du skal følge, hvis du mangler inspiration til kreative lege

 

4. Lav fine gækkebreve

Klip fine gækkebreve. Det er både sjovt og hyggeligt, og noget mindre børn sagtens kan være med til, især hvis du har en børnesaks i huset. Du behøver ikke andet end saks og almindeligt hvidt papir, der foldes og klippes i fine mønstre – her sætter kun fantasien grænser.

5. Pres blomster til pynt

Med gækkebrevene klippet, er det også oplagt at presse blomster, I kan klistre på gækkebrevene. Haven byder allerede på fine forårsblomster, f.eks. påskeliljer og krokusser i fine påskefarver. Så gå på blomsterrov i haven og pres blomster bagefter. I kan også lave fine billedrammer med de pressede blomster eller lave de fineste påskeæg med de tørrede blomster.

 

6. Lav jeres egne chokoladepåskeæg

Til påsken hører selvfølgelig også påskeæg af chokolade, og hvorfor ikke gå i køkkenet og lave dem selv? Alt det kræver er chokolade, nougat og marcipan, og så kan I ellers i bedste Bagedysten-stil udfolde jeres kreative evner i køkkenet. Uhm!

 

LÆS OGSÅ: Påskeæg: 3 skønne opskrifter

 

7. Frisk luft og hele familien på hjul

I påsken er der bedre tid til at tage hul på større projekter - som at lære familiens mindste at cykle. Så op på jernhestene og ud i det blå!

 

8. Så karse i søde æsker

Karse er en af de nemmeste afgrøder at så, hvilket gør den ideel for børn at prøve kræfter med. Du behøver kun frø og vat. Klip og fold sjove og søde æsker til vattet af f.eks. gamle mælkekartoner, som karsen kan vokse i.

9. Find den indre læsehest frem

Påske er også tid til fordybelse, hygge og afslapning, og her er bøger ideelle. Hvorfor ikke starte på den bog, I har snakket om så lang tid? Og læsning kan heldigvis foregå både i sofaen og i havestolen alt efter vejret og humøret.

 

10. Pust og mal æg i fine farver

En påskeklassiker! Æggene prikkes med en nål, og blomme og hvide pustes ud, så kun skallen er tilbage. Dekorer med pensel og vandmaling i smukke pastelfarver. En timelang aktivitet, som sagtens kan vække begejstring hos det yngre publikum.

11. Gå i det kreative hjørne

Fordybelse og hygge kan I også få ved at folde de kreative evner ud. Mal, lav smykker, byg figurer osv. Det kan I gøre både ude og inde. Alt det kræver er trylledej, modellervoks, hurtigttørrende ler eller lign.

 

12. Giv børneværelset en 'makeover'

Hvorfor ikke bruge påsken på at friske børneværelset op? Det behøver ikke involvere dyre møbler og besværlig maling - det kan også bare være, I flytter om, køber en ny lampe eller indrammer nogle fine plakater og hænger op. 

LÆS OGSÅ: Inspiration: 23 kreative børneværelser

 

13. Gå i haven

Hvis solen skinner, er der ikke noget hyggeligere end at gå i haven hele familien og luge ud og plante nye planter. Stik alle mand, store som små, en rive, skovl eller et lugejern og hyg jer et par timer med at gøre haven forårsklar.