https://imgix.femina.dk/media/article/mad_1.jpg
Familieliv

Nyt madpakkekoncept gør op med hverdagsleverpostej

16. august 2016
af Anne Romanelli
Hverdagen har igen indfundet sig efter sommerferien, og den evindelige lede ved at smøre madpakker kan sikkert allerede mærkes i mange børnefamilier. Et nyt madpakkekoncept vil gøre det hurtigt og let at lave inspirerende og varierede madpakker.

Det er en klassisk diskussion: Hvem smører morgendagens madpakke? Og kan man spise familiens yngste af med leverpostej for tredje dag i træk? Vi er kun lige startet på det nye skoleår, men mon ikke mange forældre allerede er trætte af at finde på nye ideer til madpakken...

Det kan man nu få hjælp til med et nyt madpakkekoncept, som tilbyder en såkaldt Frokostkasse i tre varianter, der ikke kun lever op til de otte kostråd, men som også giver ny madpakkeinspiration og sikrer variation.

Undgå kemi i dit barns madpakke - 6 tips

- Vi ved, det for mange kan være en belastning at smøre madpakker, for det er ikke let at finde tiden til at være kreativ i en travl hverdag – slet ikke, når man også skal sikre sig, at frokosten skal være sund. Vi vil gerne hjælpe med at gøre den sure madpakkepligt sjovere og nemmere, og derfor introducerer vi de nye Frokostkasser, fortæller Britta Bakka. Hun er kundeservicechef hos RetNemt.dk, som står bag det nye madpakkekoncept.

Testet af børnefamilier

Frokostkasserne har været under udvikling siden starten af året, hvor de blandt andet har været igennem nogle testforløb hos helt almindelige børnefamilier.

Her kan du købe smarte madkasser, der er 100 % fri for ftalater, bisphenol A og PVC >>

- Vores testfamilier har været begejstrede for Frokostkasserne. Børnene kan lide indholdet i madkassen, og forældrene synes, det letter hverdagen. Vi har endda oplevet, at nogle af de større børn selv ønsker at smøre deres mad, og så ved vi, det virker!, siger Britta Bakka.

Så lidt kødpålæg må dit barn spise om dagen

Ifølge kundeservicechefen er testfamilierne især glade for, at Frokostkassen som standard indeholder 3-4 økologiske ingredienser, at maden ikke kræver tilberedning, og at der i hver kasse medfølger et inspirationsark med forslag til, hvordan man kan kombinere råvarerne på forskellig vis:

https://imgix.femina.dk/madpakke.jpg

Varieret mad

Hver Frokostkasse indeholder brød, pålæg, fisk samt sæsonbestemt frugt og grønt og lever dermed op til Fødevarestyrelsens madpakkeanbefalinger og øvrige kostråd.

Sådan vælger du den rigtige skoletaske

Fødevarestyrelsen anbefaler, at en madpakke består af følgende fem ingrediensgrupper:

• Brød - helst rugbrød eller groft brød

• Grønt - gnavegrønt, salat eller pålæg

• Pålæg - kød, ost eller æg

• Fisk - mindst én slags fiskepålæg

• Frugt - det friske og søde

Her finder du drikkedunke, som er 100 % fri for ftalater, bisphenol A og PVC >>

Ifølge Fødevarestyrelsen spiser vi ca. en tredjedel af vores måltider, mens vi er væk hjemmefra.

RetNemt.dk’s Frokostkasse koster 279 kr., og der er mad til 2-3 personer i ca. fire dage afhængigt af, om det er til børn eller voksne. Læs mere om konceptet her

12 sjove (og nemme) madanretninger - som dit barn vil elske!:

Læs også