https://imgix.femina.dk/media/bebe4b7462e741c9a68301143a86e506.jpg
Familieliv

NYBAGT MOR

8. december 2008
af Niels Jørgensen
Foto: Colourbox
Undgå 5 klassiske begynderfejl

Du er ikke den første nybagte mor. Heldigvis! Her får du fem råd fra andre mødre, så du undgår at lave de klassiske begynderfejl.

1. LYT TIL DIG SELV.
I de første uger står familien sikkert i kø med velmenende råd. Og selvom du nok kan bruge nogle af dem, så husk, at din egen intuition er den bedste guide.
2. VÆR REALISTISK MED TIDEN.
Måske havde du regnet med, at du sagtens kunne nå at male lejligheden, mens du er på barsel. Glem det. Som udgangspunkt går al din tid med at passe den nyfødte. Derfor: sæt få og realistiske mål for dagen.
3. PRIORITÉR DIT PARFORHOLD.
Efter en lang dag med bleskift og amning, er du måske ikke i hopla til det helt store kæresteri, når din partner kommer hjem. Det er helt normalt. men prøv alligevel at tage fx en aften om ugen, hvor I laver noget sammen.
4. FÅ NOGET ALENETID.
Prøv at finde de små åndehuller i hverdagen, som er helt nødvendige for, at du har overskud til at være en god mor. Det kan være en kop kaffe, mens baby sover eller et langt bad.
5. DEL OPGAVERNE.
Du kommer måske ind i mellem til at fortælle din partner, hvordan man skifter ble på den "rigtige" måde. Prøv at lade være med konstant at instruere og irettesætte. Lad far finde sin egen måde at gøre tingene på. Den er ligeså rigtig som din.

Læs også:
Baby vigtigere end mand
Fødselsdepression
7 råd til barselsbesøg

Læs også