mors dag
Familieliv

Mor er den bedste i verden

9. maj 2014
af Redaktionen
foto: Pantherstock
Traditionen tro fejrer vi Mors dag den anden søndag i maj. Men hvorfor gør vi egentlig det? Mama.dk giver dig svar og gode tips til, hvad du skal finde på, hvis du har glemt gaven.

Vidste du at...

..den officielle Mors dag blomst er en nellike?

I dag er det Mors dag, hvilket betyder, at mor helst skal forkæles lidt ekstra. Traditionen stammer som så mange andre traditioner fra USA. Her arbejdede en kvinde, Anne Marie Reeves Jarvis, i arbejdsgruppen Mothers Day Work Club på at forbedre sanitære forhold og mindske børnedødeligheden under den amerikanske borgerkrig.

Blomster og chokolade til mors dag? Se hvad mor virkelig vil have

Hun havde et ønske om en national dag, der ærede alle hårdtarbejdende mødre, men det var faktisk hendes datter, der endte med at videreføre ideen om at fejre mor til flere stater i USA, inden Mors dag i 1914 blev national mærkedag i USA. I Danmark blev Mors dag indført i 1929, og det er altså derfor, at vi alle siden har rendt rundt og købt blomster og gaver til vores kære mødre den samme dag hvert år.

Kilde: videnskab.dk

5 apps der gør mors dag nemmere

Sidste-øjebliks-gave til Mors dag

Har du glemt gaven til Mors Dag, kan du sagtens nå det endnu. Det koster ikke noget at købe, men til gengæld ved du aldrig, hvornår du senere må betale i form af lidt hjemmebag eller husarbejde!

1) Lav et fint klippekort (af samme udseende som et zonekort, med klip i siden) af pap, for eksempel med ti klip.

2) Skriv herefter ti forskellige ting på klippet, for eksempel 'en støvsugning', 'en vinduespudsning', 'en gåtur med kaffe', 'en biograftur', 'hjemmebagt kage' osv. på kortet.

3) Mor kan nu selv 'klippe' det klip, hun gerne vil bruge, når hun trænger til lidt forkælelse eller ekstra hjælp i huset.

Vi husker mors dag, men glemmer far

Læs også