hvad er kighoste
Familieliv

Mor

4. december 2008
af Ulla Nielsen
At blive mor for første gang er en kolossal omvæltning. Ikke nok med, at du skal kunne løse en række praktiske opgaver, som måske er helt nye for dig,

At blive mor for første gang er en kolossal omvæltning. Ikke nok med, at du skal kunne løse en række praktiske opgaver, som måske er helt nye for dig, du skal også indstille dig på, at det ikke længere er dig og dine behov, der kommer først. Det er dit barns.
Samtidig skal du indstille dig på, at også dit forhold til din mand ændrer sig, og du skal være forberedt på, at du måske kommer til at ændre indstilling til din øvrige familie, dine venner og dit arbejdsliv.
Tiden som nybagt mor er derfor for de fleste en periode, der på den ene side er den lykkeligste i ens liv: fordi man fik det barn, som man havde ønsket sig så højt. Og på den anden side den sværeste, fordi det at få ansvaret for et barn kan skabe en masse angst og bekymring for, om man nu gør det godt nok.
Du kommer lettest igennem det første halve år, hvis du kan se på det som en periode, hvor du giver dig selv lov til at koncentrere dig hundrede procent om den ene ting: At du har fået et barn.

Læs også:
Far
Nybagt mor

Læs også