https://imgix.femina.dk/media/f0197f7ca4944e6eba11f57981de9409.jpg
Familieliv

Far

4. december 2008
af Ulla Nielsen
Hvad betyder det egentlig?

Når man bliver far for første gang, vil man opdage, at verden ændrer sig voldsomt. Man er ikke længere centrum i sin kærestes liv - det er barnet nemlig, og mange fædre føler sig "udenfor" og til tider jaloux i den første tid.
Du vil spare din kæreste og dig selv for mange besværligheder, hvis du kan acceptere, at hun i de første fire-seks måneder efter fødslen stort set udelukkende er: mor. At støtte og aflaste hende er måske det bedste, du overhovedet kan gøre, både for dit barn og dit parforhold eller ægteskab. Prøv at se på jer tre som en familie, hvor hver person har sin nye, givne rolle.
Din rolle er at være mand og far, det vil blandt andet sige din kærestes bedste ven og i et vist omfang familiens forsørger og praktiske gris for en periode.
Senere hen vil du få dit helt eget forhold til barnet som en person, der kan noget andet end moren.
Prøv også at acceptere, at din kærestes lyst til sex måske kan ligge på et meget lille sted. Det er helt normalt, at sexlysten er nedsat de første måneder efter fødslen.
Aflast hende, vær stolt af hende over alt det, hun nu kan, og forkæl hende, så får hun mere overskud - måske også til sex.

Læs også:
Mor
Parterapi hitter
Opskriften på et godt ægteskab

Læs også