https://imgix.femina.dk/media/article/trafik.jpg
Familieliv

Leg skal forhindre børneulykker i trafikken

14. februar 2017
af Anne Romanelli
Børn er hyppigt udsat for ulykker, men ved hjælp af læring gennem leg kan mange ulykker undgås. Derfor har Børneulykkesfonden i samarbejde med Continental planlagt en række familiearrangementer i hele 2017.

Hvert år kommer 150.000 børn under 15 år ud for en ulykke, der kræver besøg på skadestuen. Samtidig er ulykker den hyppigste dødsårsag blandt børn mellem 1 og 19 år.

Børneulykkesfonden, der arbejder for at skabe sikre rammer for danske børn i bl.a. trafikken, ønsker at skabe større opmærksomhed om børneulykker, og hvordan man kan reducere dem.

I samarbejde med Continental Dæk Danmark A/S gennemfører Børneulykkesfonden f.eks. Trafiklegepladsen, hvor børn kan lære gode vaner blandt biler og cyklister.

Og det populære og årligt tilbagevendende Centimeter Maraton, hvis rute på 42.195 centimeter, 421 meter, giver børnene oplevelsen af at løbe deres helt egen maratondistance sammen med Rasmus Klump.

Sjovt at lære om trafik

- Det skal være sjovt at lære. Børn skal ud at røre sig og prøve ting af. Med Centimeter Maraton og Trafiklegepladsen møder vi børnene på deres præmisser, så vi på en sjov måde får lært dem de gode sikkerhedsvaner. Med Continental har Børneulykkesfonden fået en samarbejdspartner, der er lige så passioneret omkring trafiksikkerhed, som vi er. Børneulykkesfonden arbejder ud fra samme vision om at nedbringe antallet af trafikuheld. Jeg håber derfor, at vores samarbejde kan bidrage til, at rigtig mange børn og voksne kan blive klogere på, hvordan de undgår ulykker i trafikken, siger Henriette Madsen, der er generalsekretær for Børneulykkesfonden.

Læs også