https://imgix.femina.dk/media/article/mor-til-to-minimonstre-vil-du-vaere-venner.jpg
Familieliv

Læserklumme: Mor til to minimonstre – gider du være venner med mig?

20. august 2019
af Mie Møller Storm
Tegninger: Mie Møller Storm. Foto: Shutterstock
Jeg er ikke en særlig god ven for tiden. Virkelig! Jeg er hjemme de fleste aftener senest klokken 19, jeg svarer konsekvent på alle beskeder tre dage for sent, og at få alenetid med mig kræver en koordineringsøvelse, der svarer til at planlægge et mindre bryllup. Det er ikke kun for at være en røv, men jeg er mor til to og det er jeg hele tiden.

Når mennesker bliver forældre, sker der noget med dem. De får ansvar for et helt ekstra menneske, og det ændrer lidt på prioriteterne. Det er især noget der kan mærkes som ven, så derfor har jeg her lavet en liste over de dårlige og de gode sider, der følger med at have venner med børn … Så kan du selv beslutte, om du skal ud og finde nogle nye venner, når dine veninder meddeler en kommende familieforøgelse.

https://imgix.femina.dk/mor-til-to-minimonstre-vil-du-vaere-venner1.jpg

Listen over de dårlige sider ved at have venner med barn/børn:

1. Vores tid er begrænset og prioriteret:

Hvis jeg siger, at vi kan ses i tre timer på søndag, så mener jeg TRE timer på søndag, jeg mener ikke plus/minus en halv time eller lignende, og derfor forventer jeg en vis punktlighed fra dig. Hvis vi har aftalt at bage kage, skal vi ikke lige ud og handle eller slå noget op, så skal vi bage kage. Sådan er min fritid nu - jeg er en tidstyran. Og jeg er dobbeltmoralsk, jeg kan endda finde på at komme for sent og forvente forståelse fra din side … Men det var jo ikke min skyld at barnet lige skulle skide sig selv op af ryggen, vel.

2. Du er aldrig mere nummer et, selv ikke i fem minutter:

Det kan godt være, du har kærestesorger, har arbejdsproblemer eller din familie er lort, men hvis jeg skal skifte en ble, fodre eller finde en MGP-sang på Spotify, så gør jeg det. Men bare rolig, jeg kan multitaske, så vi kan sagtens snakke sammen samtidig, bare følg med.

LÆS OGSÅ: Klumme: Babyshowers - den nye hvide plet på det sociale landkort

3. Vi kommer ikke længere på besøg, vi invaderer:

Når jeg kommer anstigende hjemme hos mine venner med to børn på slæb, en pusletaske, en legetaske, en barnevogn og min egen taske, samt flyverdragt/hatte/solcreme og støvler til to børn, så er det ikke længere et besøg, det er en invasion. Jeg kan snildt optage hele din seng med mit lort. Oven i det er mine børn nu over det hele – i sofaen, under sengen og i samtlige skuffer i nå-højde: Undskyld, enten skal jeg prioritere at holde dem i kort snor eller også skal jeg prøve at se dig. Vi kan også mødes på legepladsen?

4. Vi snakker non-stop om børn:

Undskyld, undskyld, undskyld – jeg snakker om tis, snot og bleer over maden, jeg kan snildt vende mine søns kugler midt i desserten og den yngstes øreproblemer er da et samtaleemne til forretten. Jeg ved godt, børn er kedelige, men de er så stor en del af mit liv, at det bare er noget der sker. Jeg opdager det ikke engang. Og jeg HAR endda en hobby, kan bare ikke huske hvornår jeg sidst havde tid til den!

https://imgix.femina.dk/mor-til-to-minimonstre-vil-du-vaere-venner2.jpg

5. Vores gode råd er elendige:

Jeg mener det virkelig, mine gode råd er elendige. Jeg har været mor længe, så jeg ved intet om datingmarkedet, aktiemarkedet eller hvilket som helst andet marked, så jeg giver råd baseret på hvordan jeg tror, verden er, og ikke virkeligheden. Og det er endda kun hvis jeg prøver at give gode råd. Nogle gange er mit eget liv så kedeligt, at jeg prøver at leve gennem dig, og så skal du virkelig passe på – så er det ikke engang sikkert mine råd er så velmenende endda.

Den gode liste:

1. Vi har altid en snack i lommen:

Jeg er dødsens angst for at forlade hjemmet uden alt det mest nødvendige: bleer, vådservietter, ekstra tøj og snacks. Jeg har altid mad på mig, den eneste undtagelse er, hvis den lige er spist. Og jeg deler gerne med dig, med mig som ven behøver du aldrig være hangry. Dette er dog et punkt, hvor du skal vælge dine venner med omhu.

https://imgix.femina.dk/mor-til-to-minimonstre-vil-du-vaere-venner3.jpg

2. Vi håndterer bæ på daglig basis:

Jeg kan godt se at dette ikke umiddelbart lyder som en fordel, men udnyt det. Jeg kan godt fjerne de klamme hår fra risten, og hvis du skal brække dig, kan jeg godt holde dit hår. Træder du i en hundelort, kan jeg også sagtens hjælpe dig med at vaske dine sko. Bevares, jeg er ikke fan af bæ eller menneskesekreter, men jeg kan klare en vis mængde klamhed, hvis jeg skal.

3. Vi kan starte en fest:

Jeg kan starte en fest, og jeg kan gøre det hurtigt. Hvis jeg endelig er inviteret til fest, er kommet af sted uden børn og faktisk har en friaften i vente, så er jeg med på den værste. Jeg skal danse, jeg skal drikke, jeg skal synge med på alt fra ABBA og jeg skal drikke min tunge blå i drinks med paraplyer – jeg skal kort sagt feste. Bevares, jeg går kold klokken 23, så ha’ nogen til at tage over efter mig.

4. Vores børn er nuttede (og snottede), og du må gerne låne:

Vil du gerne ind og se ”Disney on Ice”, i legeland eller i Bonbonland, kort sagt alle steder hvor det giver mere mening at have et barn med, end at være sær enevoksen, så må du gerne låne et barn. Og det kan endda være hyggeligt at have en lille nysgerrig trold med et par timer. Børn kan simpelthen være så charmerende når de gider, og når du kan stoppe dem med slik fra morgen til aften, fordi de ikke er dine i morgen når de har diarre, er det meget nemmere.

5. Du vil altid være sejere end mig:

Jeg ved intet om hvad der er in: Jeg har først nu opdaget at gin, keramik og ramen har været et hit de seneste par år, så du kan nok fornemme at jeg er bagud. Og jeg kan stort set garantere, at ligegyldigt hvor langsom du er til at opdage en trend, så er du før mig. Om ikke andet så bruger du ikke 5000 kroner om måneden på pasning af børn, så du har mere råd end jeg har til at tage den smuttur til Paris, købe de smukke Kashmir-tørklæder eller gå til de rigtige koncerter. Er det ikke rart at være mere hip end mindst en person i din omgangskreds? Jeg kan være den person.

Nu har du listen, så må det være op til dig om du vil supplere med ekstra venner, ellers må du jo bare selv få en unge, så du kan være med på min del af holdet.

https://imgix.femina.dk/mor-til-to-minimonstre-vil-du-vaere-venner4.jpg
https://imgix.femina.dk/mor-til-to-minimonstre-vil-du-vaere-venner5.jpg

Mie Møller Storm er 32 år, mor til to børn på 4 og 1 år, arbejder til daglig som kemiker og er forfatter til bogen ”Politisk ukorrekte råd til mødre”. Derudover tegner hun post-its-tegninger til sin instagram ”Ukorrektemenneske” og kalder sig selv optimistisk boglæser, hvilke vil sige, at hun ejer flere bøger, end hun har tid til at læse.

Få 20 % rabat og fri fragt på Mies bog "Politisk ukorrekte råd til mødre", en humoristisk fortælling om at blive og være mor, hos Muusmann Forlag. Brug blot koden femina20 gældende indtil den 9. september. Læs mere om bogen her.

Læs også