Gallerist Patricia
Familieliv

Hele livet blev hun fortalt, at hendes mor var død. Men så fik hun et opkald

31. oktober 2023
Af Signe Fage
Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix
Den tidligere galleriejer Patricia Asbæk, der er mor til Pilou Asbæk, fortæller i sin nye biografi ”Skal åbnes ved min død” om en stor familiehemmelighed, der rev tæppet væk under hende i en sen alder.

Hun er født i Casablanca og vokset op i Marokko, Frankrig, England og Danmark.

Patricia Asbæk har haft stor succes med gallerier i det indre København, hun havde tråde til kongefamilien, og hun er mor til den yderst populære ”Game of Thrones”-skuespiller Pilou Asbæk.

Men bag den store succes gemmer der sig en mørk hemmelighed, der vendte op og ned på Patricias liv, efter hun i 67 år var blevet løjet for af sin familie.

Siden Patricia var tre år, havde hendes far og farmor fortalt hende, at hendes mor var død. Og hele hendes liv har hun troet på det, indtil hun i 2017 fik en vanvittig nyhed.

For det viste sig, at hendes mor havde været i live, uden nogen havde fortalt Patricia det.

Det fortæller hun i sin nye bog ”Skal åbnes ved min død”, der netop er udkommet.

Nyheden fik hun, da hun og nogle veninder var på vej til Châteu de Cayx, hvor de skulle spille bridge med prins Henrik, men på vejen derhen, fik Patricia et noget uventet opkald.

Det var sønnen Martin, der ringede til sin mor, efter de havde modtaget et brev fra en fransk mand, der meget gerne ville i kontakt med familien.

Patricia kunne høre, at Pilou også var kommet med på medhør, og så fortalte Martin, at de havde fået at vide af den franske mand, at han skulle vurdere, hvorvidt hun var i stand til at håndtere en dramatisk nyhed.

Det vurderede hun selv, at hun var og bad om at få det vedlagte brev læst op, hvor der stod, at Patricia havde flere franske søskende, der havde fundet frem til hende efter deres mors død.

Patricia havde i 67 år fået at vide, at hendes mor var død.

Nu viste det sig, at det i stedet var hendes far, der havde taget Patricia med hjem til Danmark uden morens samtykke og derefter så at sige løjet Patricias mor død.

En løgn, som Patricias farmor i mange år var med på, så Patricia ikke skulle få mistanke.

Denne artikel blev første gang udgivet af SE og HØR. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også