https://imgix.femina.dk/media/b13f09c6c66249d1b6e6201097059d76.jpg
Familieliv

Gør økospelt mig til en bedre mor?

14. april 2009
af Stine Bjerre Herdel
Stines første barn sov i designersengetøj - men hvad med baby nummer to?

Når man får sit første barn, kommer man ind i et helt nyt forbrugersegment. I grunden er der ikke grænser for, hvad man kan få til sine børn, og hvad man kan overbevise sig selv om, at man MÅ have. F.eks. står man ofte i dilemmaet: skal jeg købe en almindelig ammepude, eller en økologisk ammepude med speltfyld? Skal sutten være en svinedyr en af brunt naturgummi, eller skal de være de billige fra Kvickly? Kan min baby mon nogensinde få et ordentligt bad uden en helt særlig badeindsats til karret? Bør sengetøjet og puslepuden være Marimekko, eller kan jeg byde mit barn det fra Ikea? Skal barnevognen have særlige terrængående dæk med luft i, eller bare dem på standardmodellen? Osv. Osv.

Og her har jeg på en måde lidt ondt af min datter Milla. Ikke alene er hun født direkte ind i finanskrisen, som toer er hun også blevet "offer" for sine forældres kedelige kombination af erfaring og sund fornuft. Hun arver storebrors sorte og blå tøj og kakifarvede barnevogn, så alle siger "nææh, en sød lille dreng". Hun har en mor og far, der har lært på den hårde måde, at det er spild af penge at putte designerbetræk på puslepuden. Før eller siden kommer der alligevel l… på, så det er langt smartere med en billig en af plastic. Den er alligevel dækket af en stofble det meste af tiden. Amningen går heller ikke nødvendigvis bedre med en økospeltpude, selvom den givetvis er både sund og smuk (og måske kan spises bagefter?).

Hendes babyliv ser altså knapt så perfekt ud, som storebrors gjorde. Til gengæld oplever jeg, at der er mange ting, som er blevet meget mere ukompliceret. Jeg ved ikke, om det er hende der er nem, eller om det i virkeligheden er os - hendes far og mor, der er blevet lidt nemmere. Knapt så perfektionistiske. Måske bliver hun skidesur på mig en dag, når hun finder ud af, at hendes storebror havde sengetøj med kendte designmotiver, mens hun måtte nøjes med pindsvinemotiv af ukendt herkomst. Men jeg tvivler faktisk.

Læs også:
Hvem kan - far kan

Kan DIN baby ikke leve uden en økologisk sut i naturgummi? Køb den i mamashoppen lige her!

Hvordan har du selv oplevet forskellen på at få barn nummer et og nummer to? Del dine oplevelser i kommentarfeltet herunder.

Læs også