ellen hillingsø
Familieliv

Ellen Hillingsøs råd til småbørnsforældre: Plej dit parforhold

21. november 2022
Af Sara Nørgaard
Foto: Martin Høien
Skuespilleren er glad for, at hun huskede at dyrke forholdet til sin mand, selv om tiden var knap, da deres børn var små.

Ungerne er blevet store og næsten fløjet fra reden. Det har givet 55-årige Ellen Hillingsø en fornyet frihed og tid til at nyde sin mand.

– Min datter går i 3.g og min søn er på højskole, siger Ellen Hillingsø.

Hun er gift med Christoffer Castenskiold, og sammen har de børnene Anna på 18 år og Thomas på 20 år.

Nu er hendes børn nærmest selvkørende, men hun mindes tydeligt, hvor udfordrende det var, da hun skulle passe job, børn og parforhold. Mange glemmer deres partner i de år. Og selv om det indimellem virkede uoverskueligt, så er hun glad for, at hun og manden prioriterede hinanden.

– Pludselig finder man ud af, at der også er et liv efter små børn, så man skal pleje sit parforhold, så man gider være sammen, når børnene bliver store og flytter væk, lyder rådet fra Ellen Hillingsø.

– Jeg har været god til at prioritere mit ægteskab. Det kan være skide svært at have tid til det, men det skal man altså lige arbejde lidt med, siger Ellen Hillingsø.

Nu høster hun og ægtemanden frugterne af den tid, de prioriterede at bruge på hinanden, da deres børn var små.

– Det er så skønt, jubler Ellen.

Tid til travlhed

Det er ikke kun på hjemmefronten, at hun har fået et fornyet overskud.

– Jeg kan se venner og veninder på skæve tidspunkter. Vi kan hænge ud, for jeg skal ikke hjem og handle ind og lave mad. Det er så skønt ikke at være bundet op til noget, siger Ellen, som ikke har krise over, at hendes børn ikke længere har brug for hende på samme måde, som de havde engang.

– Jeg nyder det så meget. Det ville være svært, hvis man var ulykkelig på sine børns vegne, men jeg synes mine børn er godt på vej, og de er glade.

Ellen spiller lige nu på Teatret ved Sorte Hest, mens hun også optager på TV 2-serien "Oxen".

Ellen Hillingsø og hendes mand Christoffer Castenskiold
Ellen Hillingsø og hendes mand Christoffer Castenskiold

– Jeg har haft en hård arbejdsperiode. Den måde at jonglere en kalender på, kan kun lade sig gøre, fordi jeg har nogle skide søde kollegaer, og så fordi mine børn er store, det giver mig en anden frihed, og det er ret skønt, siger skuespilleren.

Fyldt med temperament

Det er ikke kun nu, Ellen har travlt. Den populære skuespiller kan snart opleves i TV 2- julekalenderen "Tinka og sjælens spejl". Her har hun for tredje gang rollen som Ingi, der har både temperament og ondskab i sig.

– Jeg elsker at spille ond. Det er sjovt, fordi der er så meget energi i det. Den gode holder på sig selv, mens den onde slipper det løs. De onde skider på de andres opførsel og gør, som det passer dem. Det er skægt. De gode er altid mere beherskede, siger Ellen Hillingsø om sin rolle, som har nogle ting, som hun sagtens kan kende fra sig selv.

– Der har altid været temperament i mig. Men jeg er blevet bedre til at styre det. For jeg har en familie, og min mand siger til mig: “Du er ikke alene i den her familie”. Så jeg har virkelig lært at styre det. Det skal man også, siger Hillingsø.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også