https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/skolebarn/2015/januar/ostemad612.jpg
Familieliv

Diætist: Dette er vigtigt i dit barns madpakke!

23. januar 2015
af Anne Romanelli
Foto: Mejeriforeningen
En ny undersøgelse viser, at børn sjældent får ost med i madpakken. Det er et problem, mener ernæringsekspert...


Mest læste artikler på MAMA.dk

Det siger dit barns navn om dig 8 udbredte babyråd, der bare er myter Familievejleder: Hold ferie med dine børn

Danske børn er generelt glade for ost. Men de får det sjældent med i madpakken, og det skyldes bl.a., at mange forældre ikke synes, at ost egner sig til madpakkerne.

Det viser en undersøgelse foretaget for Mejeriforeningen (se resultaterne i bunden af artiklen) - og det er en meget ærgerlig tendens, mener diætisten Kirsten Thal-Jantzen.

Ost er vigtigt for børns knogler

Ost anbefales nemlig som en daglig del af kosten - også til børn, da ost er rig på calcium og protein, som begge bidrager til udvikling af børnenes knogler.

Læs også: Smør den rigtige madpakke til dit barn

- Vi ved, at kostvanerne som barn og ung har afgørende betydning for vores kostvaner som voksen. Det er derfor en rigtig god idé at lade ost indgå som en del af en sund madpakke. For at børn får dækket det daglige behov for calcium, skal der f.eks. indtages ½ liter mælk og yoghurt samt to skiver ost. Har man børn, der ikke kan lide ost eller ikke indtager mejeriprodukter generelt, er det også muligt at få dækket dele af det daglige calciumbehov igennem grøntsager som spinat og grønkål samt mandler, men den nødvendige mængde er ret stor, fastslår Kirsten Thal-Jantzen.

Forældre savner inspiration til madpakken

Undersøgelsen viser også, at 33 pct. af de danske forældre med børn under 20 år savner inspiration til nye måder at servere ost på.

Mejeriforeningen har derfor lanceret kampagnen Vildmedost.dk, der skal inspirere de danske forældre til, hvordan de kan servere ost på nye måde.

På sitet har man allieret sig med den anerkendte kok Frantz Maurice Scott Lundby, som har udviklet en række nye spændende opskrifter med ost. Der er således mulighed for at få ideer til, hvordan man kommer videre fra ostemaden og kan servere ost for de kære små på nye måder, der også egner sig til madpakken.

Undersøgelsens resultater

Læs også:
Smør den rigtige madpakke til dit barn

Læs også