Claus Hjort Frederiksen
Familieliv

Claus Hjort Frederiksen med trist nyt om sønnen: Alvorligt syg

16. november 2022
af Anja Bruneskjold
Foto: Rune øe/Rune Øe/Ritzau Scanpix
Den tidligere politiker står overfor en svær tid. Ikke nok med at hustruen Christina er ramt af Alzheimers, så er parrets ene søn Christoffer også blevet alvorligt syg.

Det er ikke mange uger siden, på valgdagen, at Claus Hjort Frederiksen til SE og HØR kunne fortælle, hvor slemt det nu står til med hustruen Christinas Alzheimers-sygdom:

– Desværre er min kone jo alvorligt syg med Alzheimers og er kommet på plejehjem, men det betyder, at jeg jo også skal tage mig af hende, forklarede Claus Hjort Frederiksen til SE og HØR på Christiansborg på valgaftenen, hvor han således var mødt op uden sin hustru.

– Vi fejrede guldbryllup her 1. juli, og 15. juli fandt jeg hende livløs på gulvet derhjemme og måtte jo så få tilkaldt ambulance – og så fik hun flere epileptiske anfald, forklarede han videre.

Men det er ikke kun Claus Hjort Frederiksens elskede hustru, der er sygdomsramt. Også parrets ene søn, 44-årige Christoffer, er blevet alvorligt syg.

Til Ekstra Bladet forklarer Claus Hjort Frederiksen, hvordan hans søn pludselig fik det dårligt og gik til lægen. Her blev Christoffers puls målt til 220, hvorfor hans straks blev indlagt:

– De har nu konstateret, at begge hans nyrer er sat ud. Det er hans eget immunsystem, der af uvis grund selv har angrebet nyrerne. Kirurgerne har forsøgt at redde noget af nyrernes funktion. Det er ikke lykkedes, så nu er han i dialyse og skal vente på en nyretransplantation … og min kones tilstand bliver hurtigt forværret, forklarer Claus Hjort Frederiksen til Ekstra Bladet.

I januar meddelte Claus Hjort Frederiksen, at han efter 15 år i politik ville trække sig tilbage. Årsagen bag den store beslutning var ganske trist og skulle findes i hustruens lungekræft og Alzheimers.

Claus Hjort Frederiksen og hustruen Christina Hall Frederiksen har været gift siden 1972 og har sammen sønnerne Christoffer og Andreas.

Denne artikel blev først bragt på Se & Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også