beskidt barn
Familieliv

9 ting, du ikke anede, var uundværlige… før du fik børn!

29. maj 2019
af Charlotte Hallbæck
Foto: Shutterstock
Åh, de børn ændrer vores liv på så mange nye måder fra det øjeblik, de kommer til verden. Hvor lange brusebade, parfume og seriemaratoner før var vigtige elementer i livet, er der pludseligt helt nye ting, der er svære at undvære...

Ikke nok med at kroppen og sindet ændrer sig fra det sekund, du bliver mor, så omdannes den lækre, pastelfarvede designerstue sig til et permanent multifarvet legeland, sengen i soveværelset bliver pludselig en hovedbanegård for indtil flere logerende hver nat, og køleskabet rummer pludselig mere hakkekød og ostehaps end oliven og kølig rosé.

Og pludselig ser du dig selv få helt nye ”venner” i form af praktiske hjælpemidler, du nok ikke – præ børn – nogensinde ville have troet, du ville blive så glad for. Velkommen til livet med børn – måske kan du genkende et par af tingene på listen herunder, som du også synes er uundværlige i dit nye morliv.

1. Google

Før i tiden brugte vi i ny og næ Google til at finde ud af, hvor mange æg, der skulle i pandekagedejen – eller måske til at bestille den næste ferie til Thailand. Spol frem til i dag, hvor søgebarren ruller ud med dine forrige forespørgsler a la ”Hvorfor er min søns afføring grøn”, ”Mit barn er begyndt at sige ”fuck” – hvad ville Lola sige?” og ”Hvordan får man opkast af sofaen?”, så snart du taster det første bogstav. Google er Gud!

2. Vådservietter

Du anede sikkert ikke, hvad en vådserviet var, før du fik børn. Men nu skal vi ellers lige love for, at vådservietter er kommet på linje med livsvigtige fornødenheder såsom vand og ilt. For mængden af fedtede fingre, snot og våde rumper er konstant, og så er det sgu meget smart have de små, våde servietter ved hånden.

Og så har du nok også opdaget, at vådservietter generelt er en genial ting– man kan fx snildt tørre vindueskarme af med dem, pudse ovnen og give toilettet en tur…

LÆS OGSÅ: 13 ting, jeg har lært af at være mor til en tumling

3. Køkkenrulle

Køkkenrullen er vådserviettens tørre, praktiske fætter. Hvor vådservietten excellerer i at opløse fedt og snavs fra små barnefingre, suger køkkenrullen alle de væsker op, som dit barn ligeledes udgyder. Lige fra løbende 11-taller under næsen, til søerne under bordet, når vandglasset væltes for tredje gang under aftensmaden. Tja, måske er der ligefrem en, der i et ubevogtet øjeblik har lagt en lille brun fætter på støvsugeren, mens I øvede i at smide bleen (jep, et eksempel taget fra det virkelige liv), og så er køkkenrulle altså bare smart at have ved hånden.

4. Tørshampoo

Når du tidligere prioriterede din tid, var der nok lidt mere af den, der gik til din personlige pleje – og til hårvask. Hvis din forfængelighed før lå på en klar 10’er, så er den stensikkert nede på -3 nu, men heldigvis er der nogle geniale skønhedsproducenter, der har opfundet tørshampooen. Et par sprøjt med sprayen og lidt uglen af håret, så kan man sgu ikke se, det var i forrige uge, manken sidst blev vasket.

5. Gurli Gris

Inden du fik børn, havde du nok forsvoret, at du nogen sinde ville komme til at elske en lille, lyserød tegnefilmsgris så højt, som tilfældet er. Faktisk kalder du hende bare ”Gurli” (og regner med, at alle andre selvfølgelig ved, hvem du taler om), du kan nævne hele persongalleriet i serien (og kan tale passioneret og længe om, hvordan Gurli Gris’ familie umiddelbart har en patriarkalsk familiestruktur, men altid ender i en latterliggørelse af Far Gris). Gurli er nærmest blevet familiemedlem i sig selv – i hvert fald redder hun både (alt for) tidlige morgener og sure ulvetimer om eftermiddagen, og når du går forbi en stor mudderpøl på vejen, ærgrer du dig næsten over, at Gurli ikke er med, så hun kunne hoppe i den.

6. Pulverkaffe

Cappuccino, espresso, latte… Du havde tidligere et meget passioneret forhold til din kaffe, som du gerne betalte i dyre domme for, når du sad på café og snakkede om livet med dine veninder. Nu er der hverken tid til cafébesøg eller for den sags skyld varm kaffe, så den hurtige pulverkaffe er din nye bedste ven og får lige 20 sekunder i mikrobølgeovnen, når den for gud ved hvilken gang er blevet kold, fordi du lige skulle skifte en ble/trøste/skælde ud. Når du en sjælden gang får stukket en cafékaffe i hånden, føles det, som om du er på Michelin-restaurant.

LÆS OGSÅ: Mødrene: Her er de mest akavede ting, mit barn har sagt til fremmede mennesker

7. Stilhed

I dag ved du, at stilhed derhjemme betyder, at der er ulykker i farvandet. Så du drømmer om ÆGTE stilhed – den slags, der følger med, når du sidder på en tropeø med en drink i hånden – HELT ALENE. I stedet må du nøjes med at nyde de to et halvt minut, der går, fra du lukker døren ud til badeværelset, til dine børn opdager, du er derude.

8. Et fyldt køleskab

Da du var studerende, kunne du leve af pasta med ketchup – hvis du var rigtig god, havde du købt en liter mælk, og så følte du dig virkelig overskudsagtig. I dag går turen til Bilka mindst en gang om ugen, og du stabler tingene i køleskabet i lag, for du ved af erfaring, at der lynhurtigt bliver optøjer derhjemme, hvis der ikke både er letmælk, ostehaps, yoghurt og tre slags frugt i rigelige mængder til at fodre de sultende masser.

9. En foldemadras

Medmindre du har et barn, der velvilligt lægger sig ned og lukker sine uskyldige øjne i sekundet, du siger godnat, så ved du, hvor ondt du kan få i ryggen og armene af at sidde bøjet ind over sengen i timevis, når junior insisterer på at holde i hånd, synge sange og snakke om den kat, I så på vejen i dag. Og her er det, du finder ud af, at svaret på dine bønner er en foldemadras, du kan smide dig på ved siden af sengen. Den fungerer i øvrigt også upåklageligt, når du midt om natten tumler fra soveværelset og ind på børneværelset, når junior kalder på dig. For vi ved jo alle sammen godt, at du ender med at falde i søvn derinde, og så er det trods alt rarere at vågne op på en madras end på det bare gulv.

Læs også