https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/skolebarn/2014/oktober/tristpige612x325.jpg
Familieliv

5 tips til at håndtere dit barns vredesudbrud

9. marts 2015
af Anne Romanelli
Foto: Pantherstock
'Jeg hader dig!', 'Det er snyd!', 'Ingen kan lide mig!'. Selv små børn kan have store følelsesudbrud. Se her, hvad du kan gøre for at hjælpe dit barn i situationen.

Det er ikke kun, når dit barn rammer teenagealderen, at de store følelser kommer i kog, og frustrationerne munder ud i stærke udbrud.

Mindre børn har f.eks. stadig svært ved helt præcist at forstå og beskrive, hvordan de har det, så i stedet siger de måske ofte bare det første, de lige kommer i tanke om, forklarer børnepsykolog Cathy Mavrolas til Parents Magazine.

Læs også: Tæm dit barns raserianfald - 12 tips

De voldsomme sætninger, der i så fald kan komme ud af din guldklumps mund, kan derfor være noget, de blot har hørt andre steder, eller som de ikke helt har forstået den rigtige betydning af endnu. Men det kan selvfølgelig også være, at dit barn er nået til den uundgåelige fase, hvor det er ved at selvstændiggøre sig og teste grænser!

I galleriet nedenunder finder du 5 typiske følelsesudbrud, som du kan høre fra dit barn - og gode råd til, hvordan du reagerer bedst muligt på dem.

Læs også