barn der surmuler
Familieliv

13 mysterier, vi ikke forstår, når det gælder børn

22. august 2018
af Charlotte Hallbæck
Foto: Panthermedia
Det ville indimellem føles nemmere at skulle demontere en tikkende bombe, foretage en kompliceret hjerneoperation eller løse en Rubiks professorterning på tid, end det er at skulle forstå sit barns komplicerede hjerne.

Det kan kræve en temmelig stor portion tålmodighed at omgås et lille menneske, også selvom man selv har født det. For rigtig tit føles det overhovedet ikke fair at få skældud af én, der er lige så høj som en pingvin og vejer cirka det samme som en stor spand maling. Ikke desto mindre føler de små poder ofte, at et solidt vredesudbrud er på sin plads - som når man nu formaster sig til ikke at have aftensmaden færdig på lige netop dét tidspunkt, de ønsker det, eller rækker dem den blå kop, når det nu skulle have været den lyserøde.

Og sådan er der mange ting, der kan føles lidt skøre, når man er forældre til et barn...

Her er 13 mysterier, vi ikke forstår, når det kommer til børn:

1.

- Mængden af juniors tøj, der kan blive væk i en daginstitution. Barnet bliver afleveret om morgen iført de lækreste bløde sokker i et lækkert, varmt uldmateriale. Ca. 7 timer senere afhentes poden iført skrigpink polyestersokker. Hver. Eneste. Dag.

2.

- Hvordan det overhovedet er muligt at få makrelsalat SÅ langt ind i øregangen.

3.

- Børns præcise indre ur. Hvordan fa’n ved de, hvornår klokken er 5.23 hver eneste morgen, når de ikke har et begreb skabt om, hvad viserne på et ur betyder?

LÆS OGSÅ: 13 undskyldninger, det er på tide, vi giver vores mor

4.

- Hvordan det småtspisende barn, der primært lever af to pastaskruer og 4 majs, alligevel vokser og følger en vækstkurve.

5.

- Hvorfor det kan skabe så meget drama at skifte en ble. Come on, det MÅ da være lækrere at få en ren ble på, end at gå med ildelugtende afføring i numsen i fire timer?

6.

- Hvorfor det er SÅ forfærdeligt at få børstet tænder, at man skrigende løber ud af stuen og skal indfanges som en studekalv, der skal brændemærkes. Spol frem til fem minutter senere, hvor ungen gladelig tuller rundt med tandbørsten i munden selv.

7.

- Grøntsager. Hvis det er grønt, er det klamt. Undtagen, hvis det er M&Ms.

8.

- Juniors hørelse. Man kan sige 28 gange, at de skal tage sko på, men der er ingen reaktion. Derimod, lister man stille som en ninja ud i køkkenskabet og lydløst rækker ned i posen med slik, kommer reaktionen prompte: ”DET hørte jeg godt, mor!”.

LÆS OGSÅ: 13 ting, jeg har lært af at være mor til en tumling

9.

- Rædslen, der opstår, når solcremen findes frem. Hvad er det præcist, de ikke kan lide ved det? Den gratis massage?

10.

- Når man beder dem om at gå med ud en tur. De tonser rundt i timevis, slår kolbøtter, hopper, kravler, flosser og løber i endeløse timer hver dag, men skal de med ud på en gåtur, lyder det stensikkert efter 50 meter: JEG ER TRÆÆÆÆÆÆT, MOOOOOR.

11.

- Hvordan den pink flæsekjole pludselig er udnævnt til verdens ækleste stykke tøj. I sidste uge nærmede det sig en international krise, da den blev lagt i vaskekurven efter fem dages intensiv brug.

12.

- At pastaskruer er mega KLAMT. Pastapenne, derimod, det er bomben. I morgen er det så omvendt.

13.

- Hvorfor det pludselig tangerer børnemishandling, at vi formaster os til at smøre smør på rugbrødsmaden. Junior bad godt nok selv om det for 30 sekunder siden.

LÆS OGSÅ: 9 tips til at hjælpe din vrede tumling

Læs også