Barn
Familieliv

12 ting vi hadede som børn, men som vi faktisk elsker nu

23. september 2019
af Charlotte Hallbæck
Foto: Panthermedia
På mange punkter er det ganske heldigt, at modviljen ikke varede ved...

12 ting, vi hadede som børn, men faktisk elsker nu:

1. Salat

Så grønt og kedeligt dengang, så friskt og lækkert nu. I hvert fald som supplement til en stor bøf bernaise.

2. Lure

Dødens pølse som 3-årig. I dag? Bare sig til, så snupper vi en morfar - anytime, anywhere.

3. Vores søskende

En pain in the a… dengang, der rev, bed og drillede 24/7. I dag en værdsat gave at have tæt på.

4. Nyhederne

Var der noget mere drææææbende kedeligt, end ham manden med brillerne, der sad inde i fjernsynet og læste op af nogle papirer, mens mor og far sad koncentrerede og så dagens eneste TV-Avis kl. 19.30? I dag junker vi nyheder på smartphone, tv og computer fra morgen til aften nonstop.

5. At gå til frisøren

Dengang føltes det som et overgreb at skulle sidde i, hvad der føltes som TIMER i frisørstolen. Der var jo hinkeruder, der skulle tegnes, træer der skulle klatres i og LEGO, der skulle bygges - HALLOOO! I dag værdsætter vi den helt store frisørbehandling på en helt ny måde = mig-tid i store doser!

6. Lange bilture

Hvornåååååår er vi deeeeeeeer?, råbte vi i 80’erne, så snart bilen bare var kommet ud på motorvejen med kurs mod Kassel Bakker. I dag er en biltur den ultimative forkælelse: Alle SKAL sidde fastspændt, så man kan alligevel ikke gøre andet end at læne sig tilbage og slappe af…

7. Det modsatte køn

Vi kunne bruge timer på at tale om, hvor klamme og åndssvage Rasmus og Jesper fra 5.B. var. I dag er vi gift med dem.

LÆS OGSÅ: 11 ting, du kan takke din lillesøster for

8. Familieferier

Var der noget mere kikset, end at skulle på charterferie med mor og far? I dag drømmer vi om, at der er nogen, der betaler hele gildet for os.

9. Praktiske gaver

Skuffelsen, når man i konfirmationsgave fik tallerkener til 10 personer, var ikke til at overse. I dag jubler vi, når nogen har gidet at købe en støvsuger til os.

10. Personlig hygiejne

Unødvendigt, tidskrævende og alt for vådt, mente vores seksårige jeg. I dag er et langt, varmt bad en luksus på linje med et spaophold.

LÆS OGSÅ: Du ved, du var ung i 80'erne, når...

11. At sidde stille

Der var næsten ikke nogen værre straf som barn, end at få at vide, at man skulle sidde stille. I dag er det praktisk talt en gave, hvis vi får fem minutter til at sidde ned i i løbet af dagen.

12. At nogen tror, vi er yngre, end vi er

Ydmygelsen, når man blev afvist i døren, fordi man ikke var gammel nok, var til at føle på i teenageårene. I dag er det årets kompliment, hvis nogen skyder os fem år under vores faktiske alder.

Læs også