https://imgix.femina.dk/media/article/1447-jul-hos-trine-panum.jpg
Underholdning

Trine Panum: Sådan holder jeg jul

26. november 2014
af Charlotte Kobberøe Fink, redigeret af Charlotte Hallbæck
Foto: Sif Meincke
Den tidligere TV2-vært går ikke så meget op i, om alt ved julen bliver helt perfekt. Samvær og julebagning er meget vigtigere for hende.

Julehysteri og gaveræs fylder ikke meget hos den tidligere Station 2-vært Trine Panum og hendes familie. Julen skal nemlig være hyggelig, men uformel og helt nede på jorden. Og at det er blevet sådan, er der en ganske bestemt grund til, fortæller hun til FEMINA i denne uge.

- Da vores yngste datter blev født den 21. december, og jeg endelig kom hjem fra hospitalet, endte det med, at vi ikke kunne stå med en kæmpestor julemenu og masser af gaver og traditioner. Så vi gjorde det stille og roligt. Alt var noget, der bare var købt en, to, tre, og det var virkelig hyggeligt. Det var nok en af de bedste juleaftener, vi har haft i vores egen familie. Da vi oplevede, at julen også kan være sådan, har vi forsøgt at køre det lidt videre, så det netop ikke bliver en hel masse hysteri. Det kan godt holdes lidt nede på jorden, og man behøver ikke nødvendigvis køre det op til det helt store.

LÆS OGSÅ: Se 9 smukke julekranse, du kan lave selv

En af de bedste juleaftener

Familien har også haft år, hvor de rejste væk fra Danmark i julen. Blandt andet fejrede de jul og nytår i Florida et år, og det tog børnene da også okay, selvom julegaverne var aflyst.

- Umiddelbart tror jeg ikke, de syntes, det var den bedste idé. Men da vi var derovre, gav vi dem en tur ud at svømme med delfiner. Det skulle gøre det ud for julegave. Så syntes de alligevel, at det var lidt federe end at sidde hjemme i kolde Danmark. Vi kan rigtig godt lide at give vores børn oplevelser, i stedet for de samle legetøj inde på værelset, som bare kommer til at stå, efter de har rørt det fire gange. Hvis du spørger dem nu, så ved jeg også, de vil sige, at en af de bedste juleaftener nogensinde var, da de var ude at rejse, siger Trine Panum.

LÆS OGSÅ: Få opskriften på mini-flødeboller med brændte mandler og appelsinskum

Se dem, man ikke fik set nok i løbet af året

Når familien ikke er ude at rejse i julen, så er det bedste ved julen, at man har tid til at være sammen, fortæller hun.

- Det bedste er det her med at tænde op i brændeovnen og bare have tid til at være sammen. Spise en masse usundt og måske lidt for meget, ses med venner og familie, få inviteret til gløgg og æbleskiver sammen med de mennesker, som man ikke fik set nok i løbet af det år, som bare drønede derudad. Så for mig er det forbundet med samvær. Og julebagning. Det er ikke fordi, jeg bager rigtig meget, men når jeg siger til ungerne ”Hvad siger I til, at vi i dag får bagt småkager eller pebernødder eller whatever?” – så handler det i virkeligheden ikke så meget om det produkt, vi skal lave. Det handler om tiden, vi er sammen, siger Trine Panum til FEMINA.

Læs også