Mænd om kvinder
Underholdning

Tre kendte mænd: Vi vil have voksne kvinder!

18. maj 2017
af Susse Wassmann. Redigeret til web af redaktionen
Foto: All Over Press
Nej, du bliver ikke usynlig, når du har rundet de 45, 50 eller mere. Tværtimod! Femina har talt med tre lækre modne mænd om kvinder og alder, og konklusionen er klar: De vil have voksne kvinder med erfaring, klogskab og livslyst. Og skønhed, det har ikke noget med alder at gøre.

Tre kendte mænd om kvinder og alder

Morten Kærså

Morten Kærså: At være smuk har ikke noget med alder at gøre

Betyder en kvindes alder noget for dig, når du skal date/være kærester med hende?

– Ja – jeg tænder slet ikke på unge piger. Hvis de er under 48, så er de for unge til mig. Jeg mødte min nye kæreste for fire år siden, og da var hun 47 – det gik lige. Jeg opdagede først, hun havde snydt mig, på hendes fødselsdag, hvor hun måtte fortælle mig, at faktisk blev hun først de ”magiske” 48 år nu. Okay, så er det heller ikke værre, men en kvindes alder betyder altså virkelig noget for mig.

Er unge kvinder pr. definition smukkere end ældre kvinder?

– De er pr. definition yngre, men ikke smukkere. At være smuk har ikke noget med alder at gøre. Er hun ung, kan hun være yndefuld og uskyldig, sårbar, fin og ny, men det smukke kommer ofte med alderen – som med et æbletræ, der blomstrer helt vildt og fantastisk og bærer frugt i tusindfold, når det har vokset sig stort og ... overbevisende, kunne man måske tilføje.

Mange kvinder mener, de bliver ”usynlige”, når de har passeret 50 – gør de det for dig?

– Nej – nærmest tværtimod. Men det hænger selvfølgelig også sammen med, at jeg selv er blevet voksen og, nåh ja, gammel for at sige det, som det er. Det passer jo med, at man i et parforhold gerne vil have nogen at spejle sig i, og det ville jeg ikke kunne med en ung pige – jeg tror, man skal matche hinanden et langt stykke hen ad vejen.

Er der nogen fordele ved at være kærester med en moden kvinde?

– Masser, men der er også ulemper. Man kan nemt få kam til sit hår, hvis man går i clinch med en moden kvinde – men er det ikke bare det, der er det gode ved det? Man får en at tale med, en at elske, en, der forstår, en at danse med, en at drømme med, en at dele med ... Det er absolut en fordel at være kærester med en moden kvinde ... yes, baby!

Morten Kærså er musiker og forfatter og 59 år gammel. Han er kærester med Maibrit Olesen, og han har både en søn på 29 og en steddatter på 14. Er aktuel med krimien ”Den symfoniske gåde”, som udkom 1. april.

David Owe

David Owe: Unge piger er mere som pæne børn

Betyder en kvindes alder noget for dig, når du skal date/være kærester med hende?

– Nu har jeg jo været sammen med Marie i 15 år, så jeg går ikke og kigger efter andre, men jeg har svært ved at forestille mig at være kærester med en i starten af 20’erne for eksempel. Mine præferencer følger med alderen. Det ville være meget mærkeligt, hvis jeg skulle være kærester med en, som ikke havde nogen børn, ingen uddannelse og nærmest lige var flyttet hjemmefra. Så jeg ville til hver en tid lede efter en på min egen alder.

Er unge piger pr. definition smukkere end ældre kvinder?

– Nej, jeg synes ikke nødvendigvis, en pige på 18-20 år er interessant. Jeg tror i det hele taget ikke, jeg kunne synes, piger under 25 var smukke – så tænker jeg mere, det er nogle pæne børn. Der ligger noget andet i ordet smuk. Hvis jeg kigger på en pige på 18 år i dag, tænker jeg nok lidt, at de er 12. Og hvis jeg taler med en pige, der er først i 20’erne, tænker jeg: Gud det er jo et barn! Jeg tænker på piger i den alder som små piger – det flytter sig jo, i takt med at man selv bliver ældre.

– Men jeg vil da tilstå, at der er noget utrolig enkelt ved en ung pige med glat hud og god form, en, som ikke stiller en hel masse krav til én. På den anden side: De, som har skiftet ”modellen” ud med en yngre, opdager hurtigt, at de krav også er der, når de er unge. Det er de vel altid. Og så mister det jo lidt glansen som det ukomplicerede og enkle.

Kan du finde på at vende dig om på gaden efter en ældre kvinde?

– Nu går folk jo ikke rundt med et skilt, så det ville jeg sikkert. Men der er færre kvinder over 50, der møder de kriterier for, hvad jeg vender mig om efter på gaden – det ville være løgn at sige andet. Marie er fire år ældre end mig, og det har aldrig betydet noget, men hvis jeg mødte hende som 25-årig, og hun var 43, som hun er nu, ville jeg aldrig have vendt mig om efter hende eller set hende som en potentiel kæreste. Selv om jeg i dag synes, hun er den smukkeste i verden.

– Da jeg var 19, var jeg sammen med en, der var 10 år ældre end mig, men det fungerede ikke, for hun var der i sit liv, hvor hun skulle vælge en livspartner, som hun kunne få børn med og se en fremtid sammen med. Hun troede ikke, jeg ville kunne opfylde de behov – og det havde hun nok ret i – så hun gik fra mig, selv om jeg gerne ville være fortsat. Jeg tænkte slet ikke over aldersforskellen. Hun så godt ud, var i god form, slank og veltrænet.

David Owe er 39 år, skuespiller, foredragsholder, instruktør og stuntkoreograf. Gift med skuespiller Marie Askehave, som han har to døtre med på fem og syv. Aktuel med forestillingen ”Thor, hammer og kærlighed”, som han instruerer på friluftsscenen ved Jels Vikingespil fra 31. juni.

LÆS OGSÅ: 6 egenskaber, vi elsker mest ved mænd

Jesper Stein

Jesper Stein Larsen: Kvinder over 50 er meget tiltrækkende

Betyder en kvindes alder noget for dig, når du skal date/være kærester med hende?

– Nej. Alder betyder ikke noget i sig selv. Men modenhed, selvindsigt og erfaring betyder noget for mig, og derfor faldt jeg for kvinder, der var ældre end mig, da jeg var ung. Og i dag vil jeg klart blive mest tiltrukket af kvinder, der har fået børn og er 40+. Det handler ikke om alder, men om det levede liv – jeg har fire børn, og det fylder så meget i mit liv, så jeg ville helst have en kæreste, der var mor, hvis jeg var i den situation.

Er unge kvinder pr. definition smukkere end ældre kvinder?

– Nej. Unge er jo vidunderlige på deres egen ferske og uskyldige, rene og ufordærvede måde, men der er ikke noget, der måler sig med en voksen kvindes øjne og ansigt, den skønhed, der er i et blik, som både har livslysten og erfaringen i sig.

Mange kvinder mener, de bliver ”usynlige”, når de har passeret 50 – gør de det for dig?

– Nej, slet ikke. De kvinder, jeg har elsket, har alle været klogere end mig, og det har sammen med alle mulige andre egenskaber været noget af det tiltrækkende ved dem. Jeg har hele mit liv været draget af kvinder, der vidste noget om livet. Det synes jeg, kvinder udstråler på en anden måde end mænd, og jeg synes også, de har andre fortolkninger af livet at byde på end mænd. Og den intelligens holder jo ikke op, fordi man fylder 50 år. Kvinder over 50 er meget tiltrækkende – også når de ikke ligner Helen Mirren.

Er der forskel på, hvordan mænd og kvinder ældes, synes du?

– Ja, det er der jo, fordi moderskabet gør noget ved kvinders udseende. Og forandrer deres krop radikalt på er ret tidligt tidspunkt i livet. For en del er det ret hårdt. Men de mænd, jeg kender og taler med om den slags, har begæret og elsket deres kærester og koner lige så meget, selv om de tog 10 kilo på, og deres røv og bryster måske ikke var så faste mere. Jeg er 52 og oplever nu, at min krop ældes på en måde, jeg ikke har prøvet før, men hvis min partner syntes, det var et kæmpeproblem, så ville hun ikke være min partner længere.

Er der nogen fordele ved at date/være kæreste med en moden kvinde?

– Ja, der er jo erfaringen og overskuddet. Det er altid sjovest at være sammen med folk, som véd, hvad de vil. Og sex er altså også bedre med en voksen kvinde.

Jesper Stein Larsen er journalist og krimiforfatter, gift med Anja og har fire børn i alderen tre til 21 år. Er pt. Aktuel med femte bind i serien om vicepolitikommissær Axel Steen, som udkommer 8. juni.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også