https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1349_hvad_vi_elsker_mest_ved_maend.jpg
Kærlighed og sex

6 egenskaber vi elsker mest ved mænd

11. december 2013
af Lisbeth Madsen, NewsDesk
Mænd kan være svære at leve med, men næsten umulige at leve uden for os kvinder. Men nogle af deres egenskaber er mere elskværdige end andre. Se her, hvilke vi generelt foretrækker

Det er psykologen Diana Kirschner, der på baggrund af forskning i sunde forhold, lister forskellige karaktertræk op ved mænd, som kvinder finder særligt attraktive. Det skriver sundhedsitet WebMD.com.

Selvom kvinder generelt har et ry for at foretrække de slemme drenge frem for den søde af slagsen, så har det alligevel vist sig, at de mest langtidsholdbare forhold er dem, hvor mændene er empatiske og forstående. Her er de seks egenskaber, som vi kvinder dybest set oftest foretrækker, og som du nok bør kigge efter hos din næste kæreste:

LÆS OGSÅ: Her er seks skønhedsfejl, som mænd hader ved kvinder

1) Han skal være omsorgsfuld

Vi kan godt lide, at vores mænd forstår at udvise omsorg, hvis vi har behov for det. Dette er ikke at forveksle med at være omklamrende eller så følsom, at han nærmest bryder i gråd på vores vegne. Men et kram, noget forståelse og et par opmuntrende eller medfølende ord, når vi er nedtrykte er et rigtigt velkomne.

2) Han skal være en gentleman

Det er meget omdiskuteret, hvorvidt mænd bør holde døren, trække stolen ud, betale regningen osv. Men ifølge psykologen, så er der ikke nogen tvivl om, at især i begyndelsen og allerede mens I stadig er på flirt-stadiet, så er mange kvinder til fals for en mand, der får os til at føle os ekstra feminine.

LÆS OGSÅ: Her er det kvinder tænder mest på ved mænd

3) Han skal være hygiejnisk

Det er virkelig vigtigt for de fleste kvinder, at han passer og plejer sig selv og gør noget ud af sit udseende, inden I skal mødes. Hvis han lugter, er usoigneret og kommer i beskidt tøj, så vil det indirekte fortælle dig, at du ikke er vigtig for ham.

4) Han skal lytte i stedet for at ordne

Mænd vil gerne løse problemer, og kvinder vil gerne tale om deres. Det er den karikerede forskel, som ofte betyder, at kvinder føler, at de ikke bliver hørt, og mænd føler, at vi taler i ring uden at komme nogen vegne. Så for os kvinder er det fantastisk, hvis manden er god til at lytte i stedet for straks at komme med løsningsforslag og blive utålmodig, når vi har noget på hjerte.

5) Han skal give komplimenter

Mange mænd mener måske, at hvis de en gang har sagt, at kæresten ser godt ud, så rækker det. Men det har en stor betydning for vores selvtillid i forholdet, at vi ofte bliver bekræftet i, at han stadig synes, vi er tiltrækkende og attråværdige. Det kan også forebygge både jalousi og anklagende skænderier, som bygger på vores usikkerhed.

6) Han skal kigge os i øjnene

Hvis en mand er rigtigt glad for at kigge på alskens skærme, så glemmer han muligvis at give os nok øjenkontakt. Men øjenkontakten er vigtig, fordi det øger vores tilknytning til hinanden. Så en mand, der tør og har lyst til at give os øjenkontakt, er klart at foretrække.

Læs også