https://imgix.femina.dk/media/article/1514-margrethe-vestager-saadan-klarer-jeg-de-haarde-perioder.jpg
Underholdning

Margrethe Vestager: Sådan klarer jeg de hårde perioder

8. april 2015
webversioneret af redaktionen
Hun har god støtte omkring sig, når presset på hende bliver stort

Margrethe Vestager har i årevis været en kendt politiker i Danmark. Hun var minister i Nyrup-regeringen, har været leder af Det Radikale Venstre, har været minister og vicestatsminister under Thorning-Schmidt og er nu konkurrencekommissær i EU.

Den 46-årige politiker er dermed vant til pressen og presset, men derfor er det alligevel svært, når man står for skud. Der var bl.a. sagen om, at hendes tre børn hver især årligt – og for livet – modtager 15.593 kr. af staten (retmæssigt) for hendes ministertid i Nyrupregeringen. Også ministerpensionen, hun kan se frem til på den anden side af 65, vakte et ramaskrig.

Disse sager preller sjældent helt af på hende, forklarer Margrethe Vestager i et interview med træningsbladet MOVE, der udkommer med FEMINA.

- Det kan godt gøre mig ked af det, når folk mistænker mig for at have motiver, jeg ikke har. Men min erfaring er, at den slags som oftest siger mere om afsenderen end modtageren, siger hun.

Margrethe Vestager elsker at løbe. Læs her, hvordan du sammen med hende kan løbe med i årets FEMINA-løb

Svært at blive en kendt person

Margrethe Vestager overlever de stormfulde sager ved at få støtte fra de nærmeste omkring hende.

- Min mand er altid en stor hjælp, og så er der en lille lukket skare af fortrolige, jeg kan tale rigtig godt med. Gode, gamle venner. Den slags, jeg altid kan ringe til. To af dem har jeg kendt i mere end 20 og 25 år, forklarer hun.

Politikeren havde i begyndelsen af sin karriere svært ved pludselig at blive en offentlig person, der ikke kun kunne koncentrere sig om politik.

- I starten af min karriere havde jeg meget vanskeligt ved at dele ud af mig selv og var ’bare’ optaget af at være en dygtig politiker, af at være med til at skabe et samfund, hvor alle kan forfølge deres unikke drømme, forklarer hun.

Sådan bliver du klar til at løbe 5 km. Få løbeprogrammet her

Håndarbejde er en fest

I løbet af årene har hun dog måtte sande, at det som politiker er nødvendigt at fortælle om sig selv.

- Det dér med at være en kendt person har jeg nok altid set som en ulempe, men efterhånden har jeg lært, at hvis folk skal have tillid til dig, så skal de gerne kende dig lidt og vide, hvad du står for. Derfor er det uundgåeligt, selv om det til tider er hårdt at være til rådighed på den måde, siger Margrethe Vestager.

Når hun er så meget på i sit job, sørger hun til gengæld for at slappe af, når hun har fri. Hun elsker at læse og ville gerne læse mere, og så ville hun meget gerne lave mere håndarbejde.

- Jeg har en fest, hvis jeg kan sy eller strikke, og ved ikke bedre sætning end: ’Mor, vil du reparere det her for mig?’ Jeg kan godt lide, at man kan reparere ting og bruge dem igen og igen, siger hun.

Læs Renée Toft Simonsens klumme om det hårde arbejde ved at være en perfektionist

Læs også