COPA71
Underholdning

Legendariske tennis-søstre vil fortælle historien om danske kvinders glemte VM-sejr

22. februar 2023
Nanna Niemann
Foto: Polfoto/Ritzau Scanpix
Det er de færreste, der ved det, men det var en gruppe danske kvinder, der vandt det uofficielle VM i 1971. Nu genoplives historien i en ny dokumentar. Bag projektet står tennisstjernerne Serena og Venus Williams.

Vidste du, at et dansk kvindefodbold har vundet VM? I 1971 rejste et hold til det uofficielle VM og tog derfra med guld om halsen.

Den historie er der ikke mange, der kender – og det vil Serena og Venus Williams nu lave om på.

– Det er en ære at samarbejde med mine søstre og Westbrook Studios for at hjælpe med at bringe denne magiske historie frem i lyset, som har været begravet alt for længe, sådan lyder det fra tennislegenden Serena Williams, ifølge mediet Variety.

Hun skal, sammen med sin søster, instruere ny featuredokumentar om den helt særlig sportsbegivenhed.

“COPA 71", som filmen skal hedde, handler om kvindernes verdensmesterskaber i 1971, hvor fodboldhold fra hele verden konkurrerede foran mere end 100.000 tilskuere i Mexico City.

På det tidspunkt havde Danmark ikke et officielt kvindelandshold, det var derimod Boldklubben Femina, der blev uofficielle verdensmestre.

Holdets modtagelse var alt andet end rosenrødt. Flere af kvinderne fra holdet har berettet om den diskrimination og sexistiske omtale, de blev mødt af. Blandt andet har de to spillere Inge og Anne-Marie tidligere fortalt deres historie til Femina.

– "COPA 71" fortæller historien om et af de mest inspirerende og betydningsfulde øjeblikke i kvinders sportshistorie, lyder det fra Serena Williams.

Verdensmesterskabet blev afvist af de mandsdominerede fodboldforbund rundt om i verden og skrevet ud af historien. Men ikke længere.

– Da jeg hørte om verdensmesterskabet for kvinder i 1971, kunne jeg ikke tro, at denne utrolige historie var slettet fra vores historiebøger, siger Venus Williams om projektet.

– Jeg er spændt på at teame op med mine søstre og Westbrook Studios for at hjælpe med at løfte og styrke andre kvindelige atleter og deres præstationer, og for at sikre, at disse kvinder får deres stemmer hørt gennem denne inspirerende dokumentar.

Stjernerne Will Smith og Jada Pinkett Smith har også en finger med i spillet. Det er nemlig deres selskab, Westbrook Studios, der skal stå bag produktionen.

Dokumentaren er under produktion og indeholder hidtil usete arkivoptagelser fra begivenheden.

Læs også