kristina "mulle" kristiansen
Underholdning

Kristina "Mulle" Kristiansen: ”Skuffelsen gav mig mere styrke”

17. september 2015
af Af Martin Finnedal, redigeret til web af redaktionen
For tre år siden blev håndboldlandsholdsstjernen Kristina "Mulle" Kristiansen siet fra til OL i London. Men det gav hende bare mere blod på tanden til at kæmpe videre.

Landsholdsspilleren Kristina ”Mulle” Kristiansen er fuldt ud bevidst om, at man ikke får noget forærende. Hvis der er noget, man gerne vil, må man kæmpe for det, også selvom man oplever nederlag og skuffelser på vejen. Det fortæller hun i et interview i MOVE i denne uge.

Bliv stærk som Kristina "Mulle" Kristiansen! Få en liste over grøntsager, der gør underværker for din sundhed

I sommer skiftede Kristina "Mulle" Kristiansen fra Team Tvis Holstebro til Nykøbing Falster. Skiftet var interessant, fordi Nykøbing Falster på det tidspunkt lå til nedrykning. Da Skive trak deres damehold, blev der alligevel plads til Falster-holdet i håndboldligaen. Men det vidste Mulle ikke, da hun traf sit valg. Et valg, der lå lige for, selv om hun kunne have spillet i en større klub – måske endda i udlandet – og dermed tjent flere penge.

- Jeg er en tryghedspige. Jeg er for eksempel aldrig gået efter pengene. Jeg vil hellere have det godt, hvor jeg er, end sidde i en stor klub i udlandet, hvor det mest handler om at tjene penge. Det siger mig ikke så meget. Min far arbejder i postvæsnet, og min mor var frisør i 18 år. Nu er hun social- og sundhedshjælper. Nogle gange kommer vi forbi nogle store huse, og så siger vi altid: ”Han er nok ikke post, ham, der bor dér.” Og så griner vi lidt. Vi har aldrig haft mange penge, men vi har ikke manglet noget, siger Kristina "Mulle" Kristiansen.

Kristina "Mulle" Kristiansen: Fællesskabet frem for alt

Fællesskabet står over alt. Også over Kristina "Mulle" Kristiansen selv. Hun synes stadig, det er ret specielt, når folk beder om at få hendes autograf. I hendes bog er hun ikke vigtigere end andre, fordi hun tilfældigvis spiller på landsholdet. Det handler om holdånd, og sådan har det været, siden hun som helt ung blev trænet af sin tante i Roskilde. Det var lige meget, hvem der scorede, så længe det var Roskilde.

”Sundhed er også at droppe løbeturen og lave ingenting”, siger en ekspert

Den dag i dag giver hun altid 110 procent. Der er ikke noget med, at man ikke lige gider den dag. Det handler om professionalisme. At træne følger med jobbet, ligesom det følger med, at man ikke spiser på McDonald’s, at man ikke drikker sig fuld hver weekend, og at man finder sig i, at en gang imellem ryger man på bænken. Så handler det bare om at nyde det og kæmpe røven ud af bukserne, når man rent faktisk spiller. Man får ikke noget forærende. Hvis der er noget, man gerne vil, må man i gang med at træne. Og blive ved.

- Man skal kæmpe for at være dér, hvor man gerne vil være. Og det har jeg gjort hele livet, siger Kristina "Mulle" Kristiansen.

”Jeg skal vise ham, at han tog fejl”

Den holdning fik hun brug for, da hun blev siet fra den danske landsholdstrup til OL i London for tre år siden. I stedet blev Berit Ekman og Christina Krogshede valgt til playmakerrollen. Det var i sagens natur en kæmpe skuffelse. Men i stedet for at få hende til at give op giver den slags stød bare Mulle endnu mere blod på tanden.

-Selvfølgelig bliver man da ked af det, og det kan også være, man begynder at græde, men jeg er rigtig god til at hive mig selv op. Det har jeg altid kunnet. Jeg tænker aldrig, at så kan det bare være lige meget. Skuffelsen gav mig bare mere styrke, og jeg tænkte, at nu skal jeg fandeme vise ham (daværende træner Jan Pytlick, red.), at han tog fejl. Det er træls, at man ikke kommer med, men jeg får bare mere lyst til at træne, så jeg kan komme med næste gang, siger Kristina ”Mulle” Kristiansen til MOVE.

5 skønne opskrifter på sund juice

Kristina "Mulle" Kristiansem - blå bog:

Født den 13. juli 1089

Har spillet 111 landsholdskampe

Hendes første tatovering var et "M", der står for Mulle og mor

Læs også