https://imgix.femina.dk/media/article/1429-ibi-stoeving.jpg
Underholdning

Ibi Støving løb et maraton efter sin mors død: Jeg græd hele vejen

21. juli 2014
af redaktionen
foto: Petra Kleis
Da tv-værten Ibi Støvings mor døde for fire år siden, satte hun sig for at løbe et maraton. Det var hendes måde at få sorgen ud i fysisk forstand

For fire år siden døde Ibi Støvings mor af kræft. Det tog hårdt på den nu 39-årige tv-vært, der valgte at løbe sig igennem noget af sorgen til maraton i Berlin.

- Jeg løb det maraton i Berlin, lige da min mor døde, simpelthen for at få kanaliseret sorgen ud fysisk. Det er ekstremt hårdt at løbe et maraton, når éns mor lige er død, men det ville jeg hellere end at flugte ind i usund melankoli. Jeg satte hårdt mod hårdt. Jeg græd hele vejen. Det var én stor sorgtur på 42 kilometer. Jeg var selvfølgelig overhovedet ikke færdig med at græde, da jeg var færdig med at løbe, men du ved … det var ligesom okay. Godt nok.

LÆS OGSÅ: Remees kærester har altid været hans bedste venner

Jeg kan ikke lide melankolien

Maratonløbet i Berlin var også et løb mod erkendelse for Ibi Støving.

- Min familiedrøm var brast, for jeg var gået fra min kæreste, som jeg fik min dreng Anakin, med, kun fire måneder efter at Anakin var født. Og min mor var lige død af kræft. Alt det kunne jeg jo ikke styre, men jeg kunne sateme styre, om jeg skulle løbe 42 kilometer. Kontrolfreak er noget, jeg er blevet. Når man oplever relativt meget dårligdom, eller der bliver smidt meget i éns retning, som man ikke kan styre, har man behov for at styre nogle andre ting. Det har jeg. Netop ved at løbe et maraton eller male en væg grøn, og det skal bare være i dag. Jeg har behov for at træffe valg, hvor jeg ved, det er mig, der er bossen. Når man har været igennem noget ulykkeligt, skal man også videre. Jeg kan ikke så godt lide at dyrke melankolien og rode rundt i fosterstilling, Jeg vil op og ud.

For lykken er et valg:

- Jeg vælger at være lykkelig. Jeg NÆGTER at gå ind på den negative vej. Jeg vil dø lykkelig!, siger Ibi Støving.

LÆS OGSÅ: Mikkel Beha Erichsen gør sig umage for at være en god mand for sin kone

Læs også