https://imgix.femina.dk/media/article/1408_ibi_blodtype.jpg
Underholdning

Ibi Støving er på blodtypediæt: Jeg har aldrig haft det bedre

20. februar 2014
af redaktionen
Ibi Støving har levet på blodtypediæten de sidste 12 år og har tænkt sig at blive ved, til hun dør

Tv-værten Ibi Støving har levet efter den såkaldte blodtypediæt de sidste 12 år, og det har på mange måder ændret hendes liv. Hun havde ellers ikke meget tiltro til kuren til at starte med, men da én af hendes veninder introducerede hende for den, blev hun alligevel nødt til at prøve den. Det fortæller hun til magasinet MOVE i denne måned.

- Jeg undrede mig over, at mine veninder tabte sig forskelligt, selvom de fulgte den samme kur, og så var det, at en veninde introducerede mig for konceptet om at efter, hvad man har af blodtype. Jeg var den første til at grine hånligt, for jeg syntes, det lød skørt, men jeg var simpelt hen nødt til at prøve det på egen krop. Jeg skulle bare fjerne tre ting fra min diæt, og før jeg vidste af det, havde jeg tabt 16 kilo, og min energi var steget med 200 procent. Jeg havde ikke længere behov for at lægge mig på sofaen efter maden, og mine skavanker med knopper og menstruationssmerter forsvandt. Jeg tænkte, at det her da virkelig var en måde, man kunne leve på. Nu har jeg gjort det i 12 år, og jeg har tænkt mig at blive ved, til jeg før, siger Ibi Støving.

LÆS OGSÅ: Der findes et hav af kure og kostretninger. Få et nemt overblik over de mest populære

Vakte ramaskrig

Ibi Støving har selv udgivet to kogebøger med blodtypediæt-opskrifter, men da bøgerne udkom vakte det et ramaskrig blandt danske diætister, som fandt diæterne alt for rabiate.

- Jeg blev haglet ned, og teorien om at skulle spise efter éns blodtype blev kaldt for ”dødsensfarlig”. Diætisterne mente ikke, at man fik nok vitaminer og mineraler, men faktum er, at jeg aldrig har haft det bedre, og aldrig har været så lidt syg, som jeg har været de sidste 12 år.

Men Ibi Støving er ikke fanatisk, og pga. øget træningsaktivitet lever hun nu ”kun” efter bogen 80 % af tiden. Der skal være plads til det hele.

- Der er 220 ting, jeg godt må spise. Work with it! Dette er det tætteste jeg kommer på en sundhedsreligion, men alting med måde! Jeg dør ikke af at falde i, men jeg føler virkelig, jeg lever, når jeg spiser sundt. Når jeg spiser usundt, føler jeg, at jeg langsomt er ved at dø, og forstår simpelt hen ikke folk, der bruger udtrykket ”Man skal jo også leve …”. For det er jo lige netop det, jeg gør, når jeg lever sundt, siger Ibi Støving til MOVE.

LÆS OGSÅ: Sådan kobler Ibi Støving af i hverdagen

Læs også