https://imgix.femina.dk/media/article/1503_per_hillo_om_at_vaere_mand.jpg
Underholdning

Per Hillo om at være mand: Vi har rum i hjernen, hvor der absolut intet sker

20. januar 2015
redigeret af webredaktionen
foto: Carsten Seidel
Mænd græder også – og fryser og har ondt. De er ikke altid så superstærke, som kvinder tror, siger kunstneren Per Hillo, der efterlyser klare meldinger fra kvinderne

Kvinder har en tendens til at hive gamle problemstillinger op igen, når bølgerne går højt i parforholdet. Men det gælder altså ikke helt på samme måde mænd, siger kunstneren Per Hillo i et interview med FEMINA i denne uge.

- Altså, de fleste af os holder nok op med at tænke på en sag i hverdagen, når den er blevet diskuteret færdig. Og hvis den så bliver hevet frem en uge eller et halvt år senere, så aner vi simpelthen ikke, hvad det drejer sig om. Det tror jeg personligt er grunden til, at vi tit står og ligner nogle klovne uden tankevirksomhed. Mens vi står og måber og tænker: ”Hvad snakker hun NU om??”. Derudover har vi jo vores rum i hjernen, hvor der absolut intet sker. Modsat kvinden, som vist ikke har dette frirum. Dér kører tankerne vist nonstop, siger Per Hillo.

LÆS OGSÅ: ”Når man kalder kvinder det stærke køn, er det sandt”, siger tv-værten Mikkel Munch-Fals

Nyd nu jeres kroppe

Men hvor kvinder måske kan have svært ved at forstå, at mænd ikke altid kan huske, hvad de snakkede om for en uge siden, synes Per Hillo ikke, der er mange ting, mænd ikke forstår om kvinder. Det skulle lige være deres vægt.

- Personligt forstår jeg ikke jeres bekymringer om, hvor tynde eller tykke andre måske synes, I er. Hvis bare I har det godt med jeres krop, som den er, så må det da være nok. Slap nu bare lidt af, og nyd jeres kroppe! En kvinde med former, der hviler i sig selv, er da hundrede gange mere tiltrækkende end en usikker kvinde med modelkrop, siger han og fortsætter:

- Men måske har vi mænd endnu ikke fattet, hvordan I fungerer indeni. Vi kan altså ikke rumme så mange ord! Sig dog bare, hvad I vil, eller gerne vil have os til – med få rammende ord. Lige så snart en sætning starter med: ”Jeg har altså gået og tænkt lidt …”, så ved vi, at der kommer en større forelæsning. Bare sig, hvad I gerne vil, og lad os så tale ud og komme med et svar, I forstår.

LÆS OGSÅ: De fleste mænd foretrækker en naturlig kvinde, mener ”Arvingerne”-skuespilleren Carsten Bjørnlund

Mange misforståelser

Og hverdagen bliver da også lidt besværligere, når vi ikke er gode nok til at kommunikere vores forskelligheder til hinanden, mener Per Hillo.

- Der sker jo mange dumme misforståelser i de små hjem. Klassikeren er den, hvor vi spørger, om det er okay at vi tager til fodbold i stedet for til familiekomsammen. ”Ja, gør ENDELIG det!”, siger I, og vi drager fro af sted uden at vide, at det i virkeligheden betød: ”Nej, gu’ må du ej! Det må du gøre næste weekend!”

- Vi har altså ikke styr på jeres koder, så klare meldinger vil gøre en stor forskel, tror jeg. Og så skal jeg lige skynde mig at sige, at min egen kæreste er utrolig klar i sine meldinger. Jeg tør slet ikke TÆNKE på, hvor meget ballade jeg ville få, hvis jeg lod læseren tro, at hun bruger tid på koder!, siger Per Hillo til FEMINA.

LÆS OGSÅ: ”Jeg gør mig umage for at være en god mand for min kone”, siger Mikkel Beha Erichsen

Læs også