Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Underholdning

Her er videoen, ALLE taler om lige nu

28. februar 2020
af Freja Bang Lyngbo
foto Shutterstuck
'Be a lady, they said' er titlen på en ny video, som det amerikanske magasin 'Girls. Girls. Girls' for nyligt offentliggjorde. Her sættes fokus på de mange modstridende idealer og normer, som kvinder konstant præsenteres for. Se videoen, som gik viralt, her.

Vi kender først og fremmest Cynthia Nixon fra "Sex and the City", men lige nu lægger den 53-årige skuespiller ansigt til en meget omtalt video, der på få dage har sat dagsordenen på de fleste sociale medier. Videoen, der hedder 'Be a lady, they said', som det amerikanske magasin "Girls. Girls. Girls" står bag, sætter fokus på hvor komplekst og modsætningsfyldt, det kan være at være kvinde i dag på grund af alle de modstridende idealer og normer om, hvordan kvinder skal se ud, tale og opføre sig.

LÆS OGSÅ: Blogger Miriam Poulsen: "Ja, jeg er tyk, og det er helt fint"

Videoen består af en lang række udsagn, som kvinder gennem hele livet er blevet fortalt - enten af mænd, os selv eller hinanden. "Lad være at være så bossy", "Vær ikke så følelsesladet", "Få botox", "Du skal se naturlig ud", "Hold dig fra kulhydrater", "Mænd elsker kvinder med lidt på sidebenene" er bare nogle af de mange modstridende udsagn, som Cynthia Nixon omtaler i videoen. Udsagnene har alle fået selskab af små klip med kvinder som fx Audrey Hepburn i "My Fair Lady", Robin Wright i "House of Cards" og Jennifer Lopez i "Hustlers".

Videoen er gået viralt på de sociale medier og er blevet set mere end 2.7 millioner gange på Instagram, 1.4 millioner gange på Twitter og 235.000 gange på Youtube.

Se hele videoen med Cynthia Nixon her:

LÆS OGSÅ: Giver vi kropsskam videre til vores børn?

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også