Ditte Okman
Underholdning

Ditte Okman blev kaldt skodfisse, og så fik hun en idé til, hvordan hun kunne svare igen

28. november 2022
af Aviaya Hansen
Foto: Dan Mariegaard
”Det, vi taler om”-vært Ditte Okman har sat skodfissen i produktion, og den er til alle de kvinder og mænd, der også er blevet kaldt nedladende ting gennem tiden, siger hun.

Hvem havde troet, at en sviner kan forvandle sig til en forretningsidé, når bare man vender den i gode venners selskab, griner lidt af den og drikker et glas vin til?

Det var sådan det gik til, at Okman kom på sin seneste forretningsidé.

Hun har netop lanceret hjemmesiden skodfissen.dk, hvor hun sælger sit askebæger, som har form som en, ja, fisse. Skodder du din cigaret i den, så har du navnet.

Men tilbage til historien.

For det var en træls besked i indbakken, der gav radioværten idéen til keramikskridtet. Det skriver hun i det såkaldte skodfisse-manifest på sin hjemmeside.

Ditte Okman, skodfisse
Hvis du ikke ryger, foreslår Ditte Okman, at du i stedet kan servere desserten i skodfissen ... Foto: Skodfissen.dk

En mand ved navn Bjarne sendte Ditte en mail, hvor både hendes person og udseende fik med grovfilen og blandt de mange ubehageligheder kaldte han hende en skodfisse.

Ditte er blevet kaldt alverdens gloser gennem tiden, men ordet skodfisse fik hende til at fundere over, hvad en sådan egentlig er.

- En aften under corona-nedlukning inviterede jeg derfor gode venner til en aften med ler og vin og som kreativiteten og dråberne flød, blev “Skodfissen” skabt mellem hænderne på mig - og nu forstår jeg, hvad den faktisk er, lyder det i manifestet.

Siden har hun sat 500 lervaginaer i produktion hos en portugisisk keramiker.

Skodfissen er ifølge kunstneren selv til alle de mænd og kvinder, der er blevet kaldt alt muligt gennem tiden. Ligesom hende selv.

Denne artikel blev først bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også