succession
Underholdning

De er rige, altså, super-rige. Men det må man for alt i verden ikke kunne se

8. maj 2023
Af Nanna Niemann
Foto: Everett Collection / MEGA
Ingen brands, ingen logoer, men underspillet eksklusivitet. De rige har særlige koder, vi andre ikke kender til. Serien succession giver os et indblik i “Quiet Luxury”, som stilen bliver kaldt. Det handler det seneste afsnit af podcasten Femina Update om.

Hvordan går de ultrarige klædt, og hvad siger det egentlig om den tid, vi lever i?

Det taler vært Cecilie Fuhlendorff og Christoffer Mygind Juul, digital journalist på ELLE, om i det nyeste afsnit af femina updates podcast.

Her tager de udgangspunkt i HBO-serien, Succession, der følger den hyper-rige amerikanske familie, The Roy Family, som står bag den globale medievirksomhed Waystar. Serien giver et indblik i en verden af intriger, magt og enorm rigdom.

Podcast: femina update

Hver uge dykker vi ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig i podcasten femina update.

Vi fortæller om de vigtigste agendaer, opsigtsvækkende fænomener og mest fascinerende personer, set gennem femina updates øjne.

Der kommer et nyt afsnit hver torsdag, og du kan lytte i appen Ally, eller hvor du normalt hører podcast.

Men stilen i Succession er ikke flashy – tværtimod er den udtryk for ekstrem, men diskret rigdom, fortæller Christoffer Mygind Juul:

– Umiddelbart kan det se ud, som nogle simple outfits de har på, men det siger en del om det samfund vi har nu, og om en tendens, der vinder frem.

– Det er en stil, der oser af eksklusivitet og luksus, men uden at vise nogle brands eller logoer. Derfor kalder man det “quiet luxury”. Tøjet hvisker, det råber ikke, siger Christoffer Mygind Juul.

Stille rigdom

Succession handler om overvældende rigdom, og derfor er tøjet et udtryk for nogle koder, der kendetegner miljøer, som normalt er lukket land for de fleste.

Men quiet luxury eksisterer langtfra kun i Succession. For nylig trak en spektakulær retssag om en skiulykke, der involverede den amerikanske skuespillerinde Gwyneth Paltrow og en tilfældig mand, overskrifter.

Både fordi sagen var bizar, men også fordi filmstjernens påklædning emmede af quiet luxury.

– Hun var kerneeksempel på quiet luxury. Hun kom anstigende i meget eksklusive looks fra Prada og Celine, og så havde hun en famøs, blå notesbog med sig fra mærket Smythson til 1700 kroner, fortæller Christoffer Mygind Juul.

Både Gwyneth Paltrow og seriens hovedpersoner har altså et fælles sprog for ekstrem eksklusivitet. Men det er ikke alle, der falder inden for rammerne.

I Succession er der en scene, der viser, hvor lidt der skal til for at man bryder med kodekset. I scenen har en af karaktererne en date med til familiefødselsdag. Daten har en Burberry taske med, der bliver hånet for at være for stor.

Den er så stor, at den kan bruges til camping, som en anden af karakterene sarkastisk bemærker.

– Scenen er et klasseeksempel på, hvordan karakterernes holdning til alt kommer til udtryk igennem deres tøj, siger Christoffer Mygind Juul.

Læs også